UGROŽENO PODRUČJE

FOTO Kod Rugvice procurio savski nasip: 'Naredili smo da se dostaviti sav raspoloživ kameni materijal kako bi se nasip zaštitio'

ZAGREB - Na području Rugvice, iako nije došlo do prelijevanja Save, s druge strane nasipa curi voda pa je naloženo da se dostavi sav raspoloživ kameni materijal kako bi se nasip dodatno zaštitio.

"Pojavili su se višestruki podviri u zoni nožice nasipa duž dionice C.8.6 zbog kojih može doći do pucanja nasipa pa je na zahtjev Hrvatskih voda, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević naredio angažiranje Županijskih cesta Zagrebačke županije koje će u Rugvicu dostaviti sav raspoloživ kameni materijal kako bi se nasip dodatno zaštitio", priopćeno je danas popodne iz Ureda župana Zagrebačke županije.

DRAMATIČNE FOTOGRAFIJE BORBE S POPLAVOM Vodeni val prošao kroz Zagreb, Velika Gorica još u opasnosti!

Sava poplavila polja kod Zaprešića

Navodi se kako su na području grada Velike Gorice te općina Orle i Rugvica i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, a Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe ostaju i dalje u stanju pripravnosti.

U podne je bila nastavljena sjednica Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije na kojoj se govorilo o trenutnom stanju na ugroženim područjima Zagrebačke županije.

Snimke poplave kod Varaždina iz zraka

Akcija spašavanja starice koja uvijek odbija evakuaciju. Baka Marija vatrogasce dočekala riječima: 'Vi ste dosadniji i od poplave!'

Zvonko Marenić iz Hrvatskih voda izvijestio je kako su vodostaji na području cijele Zagrebačke županije uz sliv Save u opadanju. Na području grada Velike Gorice te općina Orle i Rugvica i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, dok su na ostalom području na snazi redovne mjere zaštite od poplave.

Načelnik stožera, ujedno i zamjenik župana Rudolf Vujević poručio je da Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe ostaju i dalje u stanju pripravnosti.

Vujević je u 14 sati krenuo u obilazak Rugvice s pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb Petrom Vitasom, Zvonkom Marenićem iz Hrvatskih voda, zapovjednikom Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josipom Novoselom i Mladenom Boričevićem iz Državne uprave za zaštite i spašavanje.

Nastavak sjednice Županijskog stožera zakazan je večeras u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:19