NAŠ INSPEKTOR REX

FOTO: LEGENDARNI PAS AJAX OPET NANJUŠIO DILERE Šibenska policija zaplijenila heroin, marihuanu, novac...

 CROPIX

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj povodom obilježavanja „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama“, načelnik Policijske uprave je iznio podatke o dovršenim kriminalističkim istraživanjima u Službi kriminalističke policije, Odjelu kriminaliteta droga, kada je pronađena i oduzeta znatna količina droge koja je bila namijenjena prodaji na našem području, javlja PU Šibensko-kninska.

Između ostalog, tijekom ovog mjeseca dovršena četiri kriminalistička istraživanja nad ukupno šest osoba, koje su osumnjičene za ukupno 51 kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tijekom ovih kriminalističkih istraživanja je ukupno pronađeno i oduzeto 726.3 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, 824.5 grama bruto težine smeđe praškaste tvari karakteristične za drogu heroin, 3.7 grama bruto težine bijele praškaste tvari karakteristične za tablete heptanon, pet bočica tekućeg heptanona, šest stabljike indijske konoplje, tri tablete koje se nalaze na popisu opojnih droga, dvije tablete ekstasy, digitalne vage, više mobitela, 18.400 kuna, 4000 EUR-a i 100 USD, a koji novac se dovodi u vezu s trgovinom drogom.

Naime, policijski službenici su pri redovnoj kontroli 18. lipnja oko 21.40 sati u mjestu Lepenica zaustavili 33-godišnjaka iz Vodica, koji je tom prilikom upravljao osobnim automobilom Škoda Fabia, a daljnjim postupanjem po nalogu Županijskog suda u Šibeniku to osobno vozilo je pretraženo kojom prilikom je službeni pas Ajax detektirao dva paketića bruto težine od 509 grama i 214 grama marihuane, koju je osumnjičeni posjedovao radi neovlaštene prodaje.

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak iz Splita toga dana u Splitu 33-godišnjaku prodao pronađenu marihuanu, a pretragom njegova stana je pronađeno i od njega oduzeto 3.3 grama marihuane, dvije tablete ekstazija i digitalna vaga.

Nadalje, 21. lipnja u večernjim satima u Pirovcu je zaustavljeno osobno vozilo Toyota Corolla, šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak iz Murtera, a u kojemu je kao putnik zatečen 35-godišnjak iz Tisnog, a koji su zbog sumnje na kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dovedeni u prostorije Policijske uprave radi kriminalističkog istraživanja.

Daljnjim postupanjem temeljem naloga Županjskog suda u Šibeniku pri pretrazi njihovih obiteljskih kuća i vozila je pronađen i oduzet dio naprijed navedene droge, koju su posjedovali radi daljnje prodaje na našem području. Tijekom ovog postupanja pronađen je i naprijed navedeni novac.

Na državnoj cesti D-8 na predjelu Prosike 22. lipnja u večernjim satima pri redovnoj kontroli zaustavljen je motocikl kojim je upravljao 33-godišnjak s našeg područja, koji je tom prilikom policijskim službenicima dragovoljno izručio 4.5 grama heriona.

U mjestu Lepenica 23. lipnja u prijepodnevnim satima pri redovnoj kontroli zaustavljeno je osobno vozilo Renault Laguna,bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji bosanskohercegovački državljanin, a koji je zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. po policijskim službenicima prepraćen u krug Policijske uprave, gdje je daljnjim postupanjem po nalogu Županjskog suda u Šibeniku pretraženo to vozilo.

Pri pretrazi je službeni pas za detekciju droga „Ajax“na zadnjem sjedištu detektirao paketić ispunjen heroinom bruto težine 620 grama, a koju drogu je 25-godišnjak posjedovao radi neovlaštene prodaje na našem području.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni, izuzev 33-godišnjaka iz Pirovca, su uz kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, dovedeni u Pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 19:46