SNIMILE IH KAMERE

FOTO: MILIJUNSKA ŠTETA Četiri mladića i djevojka demolirali školu u Rijeci

Policija ima snimku i traga za četvero izgrednika koji su tijekom 35-minutne provale u školi počinili milijunsku štetu
 Tea Cimaš/CROPIX

- Osjećam se grozno. Ovo što se dogodilo doista je strašno. Mogu vam reći da nisam neka plačljivica, ali teško je ostati pribran. U zadnjoj godini rada da mi se ovo dogodi, pred mirovinu...

Znate, 36 godina sam u ovoj školi - na rubu suza kaže profesorica Irena Margan, ravnateljica Osnovne škole Pećine koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak vandalski napadnuta.

Slična je atmosfera i među ostalim zaposlenicima škole koja je gotovo potpuno uništena.

Kamere su ih snimile

U nedjelju u 22.40 sati kamere izvan škole zabilježile su provalu. Četvorica mladića i jedna djevojka razbili su prozor na učionici likovnog odgoja u prizemlju i ušli u školu. Objekt su istim putem napustili oko 23.15 sati. Što se u tih 35 minuta događalo, kamere nisu snimile, ali se s obzirom na prizor koji je zatečen u ponedjeljak oko 6 ujutro može zaključiti. Vandali su razbijali školski inventar, porazbacali su i pokrali gotovo svu dokumentaciju u računovodstvu, a među ukradenim predmetima je i kartica školskog računa koja je, srećom, odmah ujutro blokirana pa s njega nisu stigli podići novac.

Poplava iz hidranta

Ured ravnateljice gotovo su potpuno demolirali, ispreturali ormare i sve dokrajčili pjenom za gašenje požara. Međutim, najgore što su učinili jest puštanje vode na hidrantu na prvom katu prije odlaska. Voda je tekla cijelu noć, ujutro su zaposlenici zatekli poplavu, 20 centimetara vode po cijeloj školi.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj ističu da se za počiniteljima intenzivno traga. Prema riječima ravnateljice, snimka otrkiva da se radi o osobama mlađe životne dobi, najvjerojatnije srednjoškolskog uzrasta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 14:13