POLAGANJE VIJENACA

FOTO Ministar branitelja: 'Hrvati su pobrkali mnoge datume i ne znaju kad se što dogodilo, no za 5. kolovoza svi znaju'

 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, visoka državna izaslanstva i izaslanstvo Grada Zagreba na zagrebačkom su groblju Mirogoj položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Bruno Konjević / CROPIX

Zajedničke vijence predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade položili su, kod Spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata kod Krematorija, savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za obranu i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zlatko Gareljić, zastupnik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Draženko Pandek te ministar branitelja i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Predrag Matić .

Bruno Konjević / CROPIX

Uz izaslanstvo predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, zajedničke vijence položili su i predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova, Glavnog stožera oružanih snaga, Izaslanstva braniteljskih udruga, Ravnateljstva policije te izaslanstva Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Bruno Konjević / CROPIX

Ministar branitelja Predrag Matić pozvao je sve poštovatelje hrvatskih branitelja i Domovinskog rata da sutra dođu u Knin.

Od Iloka do krajnjega juga treba obilježiti taj dan pobjede, poručio je ministar Matić, dodavši kako su se Hrvatima mnogi datumi pobrkali, no, kako je kazao, za 5. kolovoz , koji je jedinstven datum, svi znaju.

Bruno Konjević / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 01:49