ZIMA

FOTO: NEVJEROJATNI PRIZORI SNIMLJENI IZ ZADRA S obale se vidi kako pada snijeg na otoku Ugljanu, na Korčuli prometni kaos zbog bljuzge

Pogled na Ugljan na kojem je pao snijeg
 Luka Gerlanc / Hanza Media

Zapovjednik Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Korčule Žitomir Lozica rekao je u ponedjeljak kako su zbog snijega i poledice na cestama na tom otoku na snazi zimski uvjeti, a zasad nije bilo potrebe za intervencijama.

"Relativno je toplo pa se ne stvara snježni pokrivač, nego ostaje 'bljuzga', ali kako odmiče dan, na cesti se stvara poledica. Na snazi su zimski uvjeti na cestama, cestari čiste, vidjet ćemo večeras", rekao je Lozica te dodao kako zasad nije bilo potrebe za intervencijama.

Po prognostičkim modelima objavljenim na stranicama Državnoga hidrometeorološkog zavoda, na Korčuli je temperatura zraka od četiri do 6,6 stupnjeva Celzijevih, a tijekom noći ne očekuje se znatan pad.

Luka Gerlanc / Hanza Media
Pogled na Ugljan na kojem je pao snijeg

Osim Korčule, snijeg je pao i na dijelovima Pelješca te mjestimice na obali i na drugim otocima. Tako je se zabijelio i otok Ugljan pokraj Zadra na kojem snijeg pada od jutra, iako se nigdje nije zadržao na tlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:38