PRINOVE U ZOO-U

FOTO Obitelj crvenih panda iz ZOO-a u Zagrebu postala je veća za čak dva člana: Izaberite im imena!

 Šimunović/CROPIX

Zagrebački Zoološki vrt povećao je broj svojih stanovnika za dva mladunca crvene pande.

Mužjak i ženkica okotili su se još 27. lipnja, no kako su bili preosjetljivi da bi bili izloženi posjetiteljima, predstavljeni su u nastambi u kojoj žive sa 5-godišnjom mamom Amelie i 10-godišnjim tatom Jorritom.

S imenom na Facebook

- Mladunci još nemaju imena pa pozivamo sve građane da preko Facebook stranice ZOO-a do 15. studenoga predlažu imena. Ceremonija odabira imena održat će se 17. studenoga u podne u sklopu Dana crvenih pandi. Za kumu malim pandama odabrali smo glumicu i voditeljicu Nives Čanović - objašnjava Tomislav Krizmanić, edukator u ZOO-u, i dodaje da je to već četvrto leglo crvenih pandi u zagrebačkom ZOO-u.

Dečko je teži

Dečko teži 1018 grama, a ženkica je nešto manja i ima 918 grama. S roditeljima će živjeti idućih godinu dana, a prije nego što se okote novi mladunci moraju ih preseliti u drugu nastambu i pripremiti za put u novi zoološki vrt.

- Pande ne žive u velikim skupinama, a kako su ugrožena vrsta i mi nemamo mjesta za velik broj tih životinja, poklonit ćemo ih nekom drugom ZOO-u - pojasnio je Krizmanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:09