UDAR CIKLONE

FOTO: OVAKO IZGLEDA CRIKVENICA NAKON VELIKOG POTOPA Pod vodom brodice, ulice i podrumi, a glavnina kiše u Hrvatsku tek dolazi!

 
 HANZA MEDIA

Zahvaljujući statičnoj oborinskoj pruzi koja se nekoliko sati obnavljala na istom mjestu, Kvarner su noćas pogodile vrlo obilne oborine.

Od ponoći do ujutro najviše kiše zabilježile su meteorološke postaje u Crikvenici (169 mm), Selcu (129 mm) te Poratu na otoku Krku (94 mm), kako je javio Istramet. U gradu Krku palo je od 72 do 74 mm, dok je na Cresu izmjereno 50 mm. Sličan sustav koji se razvio ranije u noći Medulinu i Labinu donio je 38 mm.

U Crikvenici je danas palo 187 mm kiše, a u protekla 24 sata ukupno 192 mm. Obilna kiša potopila je Crikvenicu i prouzročila priličnu materijalnu štetu.

Što se tiče istarskog područja, u 24 sata (do 9 ujutro) najviše kiše palo je na širem području grada Umaga, od 38 do 57 mm.

A najgora je vijest što prema većem dijelu prognostičkih modela, izraženiji kišni val stiže u drugom dijelu dana i u noći na nedjelju kada može biti obilnih oborina, lokalno i do 100 mm!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:04