ŠPANCIRANJE

FOTO: PLENKOVIĆ U POSJETU VARAŽDINU S gradonačelnikom Čehokom i županom Čačićem obišao Podravkinu tvornicu

 
 Twitter/Vlada

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Varaždin, prilikom čega je bio na Špancirfestu, a kasnije je obišao Podravkinu tvornicu Kalnik gdje je obišao proizvodne pogone i upoznao se s planovima razvoja te tvornice, a potom krenuo put Koprivnice.

U Varaždinu se sastao s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom i županom Varaždinske županije Radimirom Čačićem s kojima je razgovarao o suradnji države s lokalnom samoupravom, te o jačanju partnerstva između središnje razine vlasti, grada i županije te razvoja sjevera Hrvatske.

- Cilj je Vlade pomoći daljnje tehnološke napretke kako u Kalniku, tako i u sličnim tvornicama, čime bismo omogućili dovoljno proizvodnih linija koje bi dugoročno osigurale otkup hrvatskih proizvoda - kazao je Plenković.

Plenković u posjeti Varaždinu nije bio sam: u njegovoj pratnji bili su ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Cappelli.

Twitter/Vlada

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:22