HUMANITARNA UTAKMICA

FOTO: POZNATI U AKCIJI Boban, Strupar i Mateša pomažu djeci

 Bruno Konjević/CROPIX

Zvone Boban, Branko Strupar, Goran Ggić, Zlatko Mateša, Amir Kazić Leo, Silvio Martić, Kruno Jurčić, Damir Škaro, Tomislav Rukavina, Branko Tušek, Vlado Svilokos, samo su neki od poznatih, koji su sudjelovali na obilježavanju 20. godišnjice postojanja SOS dječjeg sela Lekenik. Humanitarna udruga „Humane zvijezde Hrvatske“ odigrala je u utorak, 8. listopada, na Dan neovisnosti, humanitarnu utakmicu s Prijeteljima SOS Dječjeg sela Lekenik na igralištu NK Lekenik, a sav prihod namijenjen je djeci SOS dječjeg sela. - Mi sportaši uvijek smo bili socijalno osjetljivi i humani, tako da nikoga ne treb iznenaditi da smo danas ovdje, rekao je Zlatko Mateša, predsjednik HOO, koji je unatoč nedavnim zdravstvenim problemima odgirao dvadesetk minuta utakmice.

Branko Strupar istaknuo je prije utakmice, u kojoj je zabio prvi gol za humane zvijezde, kako za ovakve događaje i utakmice ne treba nikakvi dodatni motiv. - Spoznaja da pomažemo SOS djeci, dovoljan je motiv za sve i zato nas se sakupiolo u ovolikom broju, dvije kompletne zvijezda danas je u Lekeniku, rekao je Strupar. Iako se nije očekivao njegov dolazak, s obzirom da je 8. listopada slavio rođendan i da ima ozbiljnu ozljedu koljena i nožnog palca, ekipu Prijatelja SOS dječjeg sela Lekenik predvodio je Zvone Boban proslavljeni kapetan Dinama, Hrvatske nogometne reprezetnacije i zvijeda Milana. Prijatelji iz ekipe iznenadili su ga poklonom i pjesmnom „Sretan rođendan“ u svlačionici, a Zvone je odigrao dvadesetak minuta, i bio asistent za pogodak ekipe Prijatelja SOS Dječeg sela.

Na kraju, rezultat je bio neriješen, tri prema tri, a pogotke za Humane zvijezde zabili su Branko Strupar, Stjepan Jukić i Leo, dok su strijelci za Prijetelje SOS Dječjeg sela bili Željko Kovačević, Mario Majstorović i Mario Bušić. Susret je sudio prvologaški sudac iz Siska Vlado Svilokos, pomoćni suci bili su Jaroslav Gulan i Saša Šmigmator. Svilokos je izazvao oduševljenje publike kada je jedan oštriji start bivšeg trenera Dinama Krune Jurčića, kaznio ne žutim kartonom nego brisanjem njegtovog mokrog čela papirnatm maramcom.

Tribine NK Lekenik bile su pretijesne da prime sve gledatelje, a prikupljeno je više od deset tisuća kuna koje će biti uručene SOS Dječejem selu Lekenik. Inače, Humane zvijezde su u dosadašnjih 78 humanitarnih utakmica sakupili više od 5,5 miklijuna kuna. U SOS Dječjem selu Lekenik trenutno živi 71 dijete, a kroz tu je ustanovu u 20 godina postojanja prošlo više od 300 djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:54