'PROSVJED MALIH LJUDI'

FOTO: PROSVJED NA TRGU BANA JELAČIĆA Građani izrazili nezadovoljstvo ovršnim zakonom, lex Agrokorom i ostalom problematikom

 Željko Puhovski / CROPIX

Nekoliko stotina osoba okupilo se u ponedjeljak, 1. svibnja, na Trgu bana Jelačića, prosvjedujući protiv, kako su naveli, “Todorića, Vlade i svih uhljeba”, a okupljanje je preko Facebooka organizirala “Zajednica malih ljudi”.

Ta je skupina za sutra najavljuje prosvjede na Markovu trgu.

Oboružani transparentima "Ajmo Hrvatska, nema prodaje", "Ko je jamio, na robiju", "Dvorci su za muzeje, a ne za tajkune" i "Zašto se spašava tajkune, a ne radništvo i sirotinju", prosvjednici su izrazili nezadovoljstvo ovršnim zakonom, lex Agrokorom i ostalom problematikom u državi.

Naveli su i da su u borbi za bolju budućnost, a poziv na prosvjed, objavljen na Facebooku, dobio je podršku više od 10 tisuća građana.

Nakon prosvjeda na Trgu bana Jelačića, dio prosvjednika uputio se u Maksimir, gdje su nastavili izvikivati parole protiv 'političkih moćnika'.

U udruzi koja je organizirala prosvjed ističu da Hrvatsku ne vode HDZ, SDP, MOST ili ŽIVI ZID - nego NAROD.

"Pozivamo sve ljude da se pridruže našoj stranici da zajedno stvorimo apsolutnu vlast u Hrvatskoj u kojoj će narod reći što misli, što želi i glasno se boriti za svoja prava. Čuvajmo Hrvatske dragulje prije nego što sve prodaju i naprave nas jeftinom radnom snagom i robovima Europe i Amerike", objavila je udruga na svojoj Facebook stranici.

Zajednica Malih Ljudi za sebe navodi da je riječ o neprofitnoj, nestranačkoj, nepolitickoj zajednici koja želi ujediniti sve ljude odnosno gradane Republike Hrvatske u svrhu velikih promjena na bolje.

Najavljuju za sutra na Markovu trgu od 10 sati nastavak prosvjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:38