PROSVJED PROTIV STEČAJA

FOTO Radnici Jadrankamena probdjeli noć, građani im donosili hranu, vodu i deke

'Nas 27 je po hladnom vremenu cijelu noć provelo ispred zgrade Uprave, a policija je dežurala ne dozvoljavajući nam ulazak u uredske prostorije'
Split, 300312.Radnici propalog Jadrankamena iz Pucisca na otoku Bracu koji cijeli dan prosvjeduju po Splitu noc ce provesti ispred zgrade Uzora koja je takodjer bila u vlasnistvu Bruna Oresara kao i Jadrankamena. Radnici napominju kako se nece vratiti na Brac dok se njihovi problemi ne rijese.Na slici: radnici su zauzeli ulaz u zgradu Uzora. Tamo ih obilaze mnogobrojni gradjani Splita noseci im hranu i pice.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todorić / CROPIX

SPLIT - Skupina radnika Jadrankamena iz Pučišća na Braču probdjela je noć pod vedrim nebom ispred zgrade Uprave tog poduzeća u Splitu u Poljičkoj ulici izražavajući i na taj način nezadovoljstvo stanjem u tvrtki.

Jučer su sa svojim obiteljima na splitskim ulicama prosvjedovali protiv stečajnog postupka koji je u četvrtak otvorio splitski Trgovački sud i zahtijevali da im se isplate plaće koje nisu dobili od studenoga prošle godine.

"Nas 27 je po hladnom vremenu cijelu noć provelo ispred zgrade Uprave, a policija je dežurala ne dozvoljavajući nam ulazak u uredske prostorije", rekao je jutros predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić.

Po njegovim riječima, građani Splita su prosvjednicima tijekom noći donosili hranu, vodu i deke na čemu im radnici Jadrankamena zahvaljuju.

Drpić je najavio kako postoji mogućnost da se ta skupina radnika danas vrati na Brač pošto vikendom ne rade ustanove od kojih očekuju odgovor na jučerašnju kaznenu prijavu kojom traže da se iz Splita u Pučišća vrati desetak službenih vozila Jadrankamena.

Drpić je jučer policiji nu Splitu podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave Jadrankamena Vedrana Vilovića tražeći da se desetak službenih vozila visoke klase vrati u Pučišća, jer ta vozila, po Drpiću, članovi managmenta tvrtke zloupotrebljavaju u privatne svrhe.

"Od Državnog odvjetništva još nismo dobili nikakvo rješenje na tu prijavu, a mala je vjerojatnost da ga dobijemo vikendom te ćemo danas vjerojatno otputovati na Brač svojim obiteljima", kazao je Drpić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 02:24