ZABIJELILO SE

FOTO: SEZONA SKIJANJA USKORO MOŽE POČETI Jedno od najpoznatijih hrvatskih skijališta od sinoć je potpuno bijelo, a meteorolozi najavljuju još oborina

 
 Screenshot/Livecamcroatia

Ciklona koja je pogodila cijelo područje Hrvatske donijela je i snijeg na popularnom riječkom izletištu Platak. Snježne pahulje počele su padati još sinoć, a zanimljivo je da ovo nije prvi put da su se snježne pahulje ove jeseni pojavile iznad Rijeke - prvi je put snijeg pao još 19. rujna, ali radilo se o daleko manjoj količini nego što je pala noćas, piše Novi list.

Osim na Platku, snijeg je pao i na Velebitu. Na Zavižanu je u 7 ujutro izmjereno 9 centimetara snijega.

DHMZ

Na području samog grada Rijeke pada kiša, a maksimalna temperatura neće ići iznad 9 stupnjeva.

Na cijelom Kvarneru puše jaka bura sa srednjom brzinom vjetra od oko 65 kilometara na sat, a mjestimično su mogući i orkanski udari, s brzinom od 130 kilometara na sat.

Jak vjetar uzrokovao je i probleme u prometu, pa je tako dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovice i Delnice otvorena samo za osobne automobile. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene te na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

U ostatku Hrvatske danas će biti promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme, najavljuje DHMZ. Povremene kiše bit će većinom u Gorskome kotaru i Lici te osobito u Dalmaciji gdje će biti obilnija uz izraženije pljuskove. U gorju, uglavnom iznad 800 metara, mogući su susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 17, u središnjim i gorskim krajevima od 6 do 11 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:32