PAKOŠTANE>>AKCIJA 'PLAMEN SLOBODE'

FOTO Tetka Ante Gotovine kroz suze: Duša tetkina, puno je propatio! On sve zna što je tko radio...

Dva puta sam sanjao da je dobio 3 godine, a tri puta da je oslobođen. Vjerujem da će se moj san o oslobađajućoj presudi ostvariti, a onda ću okrenuti 10 janjaca, kazao je mještanin
 Andrija Lucić / CROPIX

PAKOŠTANE - Moj Ante, duša tetkina. Puno je propatio. Nisam se čula s njim, ali ovi koji su bili kod njega prošli tjedan su mi rekli, on sve zna što je tko radio. Nije on zaslužio ovo što mu se događa. Težak je život prošao, ja sam ga gojila sve ove godine, a valjda ću ga i živa dočekati, mog Antu... - kroz suze je kazala teta generala Ante Gotovine danas ispred crkve sv. Mihovila u Pakoštanima gdje je dan uoči početka rasprave Žalbenog vijeća u procesu protiv hrvatskih generala održana globalna akcija Hrvatskog svjetskog kongresa "Plamen slobode".

Andrija Lucić / CROPIX

Unatoč olujnoj buri, uz generalovu tetu Mariju Miočev, bijelu svijeću za generale u Den Haagu, u nedjelju ujutro u rodnom mjestu generala Gotovine zapalili su brojni mještani koji su prije toga za njih molili i u crkvi Sv. Mihovila gdje je održana misa.

- Da se svoje moglo braniti ružama ili maslinama oni bi to učinili. Oni su ljudi koji sada trpe umjesto svih nas - poručio je don Ivan Jurišić na misi u čast generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču za koje mještani vjeruju da bi se vrlo brzo mogli naći na slobodi.

Andrija Lucić / CROPIX

- Dva puta sam sanjao da je dobio tri godine, a tri puta da je oslobođen. Vjerujem da će se moj san o oslobađajućoj presudi ostvariti, a onda ću okrenuti deset janjaca - kazao je mještanin Šime Lučić koji je danas zapalio svijeću u akciji "Plamen slobode" koju je u Hrvatskoj koordinirala braniteljska udruga "Zavjet".

- Želimo poručiti svijetu da Hrvatska nije napravila zločin. Osuđujemo nepravednu prvostupanjsku presudu hrvatskim generalima i neodrživu kvalifikaciju legitimne vojne oslobodilačke akcije "Oluja" združenim zločinačkim pothvatom. Što će se dogoditi u žalbenom postupku teško je sada predvidjeti, no nadamo se najboljem - kazao je Boris Mužanović, predsjednik zadarskog ogranka braniteljske udruge Zavjet koja je koordinirala akciju "Plamen slobode" u kojoj je u nedjelju sudjelovalo stotinjak gradova u cijelom svijetu .

Andrija Lucić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 13:23