POGLED IZ HELIKOPTERA

FOTO: U ZALEĐU VODICA OGROMNA JEZERA, VODA UŠLA U VIŠE OD 500 OBJEKATA Fotografije iz zraka najbolje svjedoče o razmjerima katastrofe!

U zaleđu Vodica stvorena su ogromna jezera, iz kojih sada prema Vodicama i susjednim mjestima pristižu podzemne vode
 Šime Strikoman

O ogromnim razmjerima poplave Vodica i okolice koje je izazvalo jako kišne nevrijeme, najbolje svjedoče fotografije Šime Strikomana snimljene iz izraka. Ovom poznatom akademskom snimatelju i fotografu za potrebe snimanja u susret je izašla vodička tvrtka Eldora te mu ustupila helikopter s pilotom Zoranom Matićem, a prilikom snimanja asistirali su mu pripadnici vodičke Civilne zaštite Danijel Lasan i Josip Šprljan.

Nastale fotografije najbolje svjedoče kako će saniranje posljedica od poplava trajati tjednima. U zaleđu Vodica stvorena su ogromna jezera, poglavito na predjelu Vodokrta, iz kojih sada prema Vodicama i susjednim mjestima pristižu podzemne vode, te dodatno otežavaju nastalu situaciju. Na brojnim mjestima i u brojnim objektima koja se ispumpavaju, razina vode ostaje i dalje ista jer neprestano pristižu podzemne vode koje je aktivirala priroda.

U Vodicama i susjednom Tribunju, da podsjetimo, poplavljeno je oko 500 stambenih objekata i poslovnih prostora, šteta se mjeri na desetke milijuna kuna, a danas će, kako doznajemo, šibensko-kninski župan Goran Pauk najvjerojatnije donijeti odluku o proglašenju elementarne nepogode za grad Vodice, grad Skradin i općinu Tribunj.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:40