UHITILI PIROMANA KOJEG JE VIDIO PILOT KANADERA

FOTO Veliki požar bukti u Rudinama: Vatra zahvatila kuće, jedna osoba bila je zarobljena u plamenu!

 Nikolina Vuković Stipaničev / SI

NOVO 15:06 - Dvije vikendice i dva automobila izgorjela su u požaru u Rudinama. Požar među kućama je ugašen, dok se s ostatkom buktinje vatrogasci još bore.

Hrabri spasioci iz plamteće kuće izbavili su 70-godišnju ženu koja je zbog požara ostala zarobljena, javlja Dalmacija News.

------------------------------------------------------

14:49 - Vatrogasno-operativno središte Divulje zaprimilo je u 12,58 sati zahtjev za pomoć u gašenju požara trave, niskog raslinja i borove šume kod mjesta Sveta Marta kod Planog, a vatra ugrožava stambene objekte.

Požar gase zemaljske i zračne snage, izvijestio je DUZS.

-------------------------------------------------------

13:55 - Vatra u Rudinama zahvatila je nekoliko kuća, a u jednoj od njih je ostala zatočena jedna osoba. U cijelom mjestu isključena je struja.





Požar koji je rano poslijepodne buknuo u blizini Rudina, naselja iznad Kaštela, gasi više od 120 vatrogasaca.

- Stanje je ozbiljno. Više od 120 vatrogasaca nadljudskim se naporima bori da zaštiti kuće. U gašenju sudjeluju i dva kanadera te helikopter - izjavio je poslijepodne za Hinu zapovjednik kaštelanskih vatrogasaca Milivoj Taslak.

Po njegovim riječima, gašenje otežava jak vjetar koji raspiruje vatru. Zbog dima, vatrogasci se osobito muče te daju sve od sebe, istaknuo je Taslak.

13:26 - Veliki požar buknuo je danas nešto prije 13 sati u Rudinama kod Splita. Prema prvim informacijama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje, stanje je alarmantno jer požar bjesni između samih kuća.

Na požarištu su, uz zemaljske snage odmah poslana i dva kanadera te dva helikoptera, koji pokušavaju obuzdati vatrenu stihiju. Posao im otežava bura koja od sinoć puše na splitskom području.

-------------------------------------------------------

12:18 - U 11,53 sati zaprimljen je zahtjev za pomoć u gašenju požara trave, makije i raslinja na području Satrića kod Peručkog jezera. Požar gase zračne i zemaljske snage.

Na području Splitsko-dalmatinske županije u tijeku je gašenje požara trave i visokog raslinja pokraj brane Peruča koji uz vatrogasce gase i tri kanadera.

Na području Šibensko-kninske županije i dalje se gasi požar na području Svilaje kod mjesta Donji Baljci. Osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar su gasile i zračne snage.

Požar je buknuo na području općine Ervenik-Mokro Polje (Knin), a gore trava i nisko raslinje. Požar gase 14 gasitelja s četiri vozila i zračne snage.

11:07 - Zadarski su policajci uhitili muškarca kojega je jučer, dok je potpaljivao požar na više mjesta kod Radovina, uočio pilot kanadera koji je bio angažiran na požarištu , javlja Slobodna Dalmacija.

Kako doznajemo, radi se o 51 godišnjem muškarcu, mještanu Radovina, koji je od sinoć na obradi u policijskoj postaji.

Njega su policajci zatekli dok je planirao nove akcije.

Policiji je poznat od ranije po istim nedjelima.

------------------------------------------------------------

09:30 - Šibensko područje i dalje u plamenu. Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a u 9:15 sati zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara borove šume kod Ražine prema Brodarici. Požar gase zemaljske vatrogasne snage i 2 kanadera. Gašenje je u tijeku.





Tijekom današnjeg dana nastavljeno je gašenje požara koji je dojavljen 24. kolovoza na Svilaji, kraj mjesta Donji Baljci. Osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar su jučer gasili i jedan kanader te dva Air Tractora.

08:08 - Olujno nevrijeme jučer popodne poharalo je Veli Lošinj. Jak vjetar praćen tučom i kišom srušio je brojna stabla

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:39