STIGLA HLADNA FRONTA

FOTO, VIDEO: IZNIMNO SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO ISTRU, TIJEKOM NOĆI I DRUGE DIJELOVE HRVATSKE Zbog jake kiše, vjetra i tuče nestalo i struje...

 
Arhivska fotografija grmljavinskog nevremena u Umagu
 Goran Sebelic / CROPIX

Vremenske prilike u Hrvatskoj su se tijekom nedjelje, sukladno najavama meteorologa, znatno pokvarile, a grmljavinski pljuskovi prvo su zahvatili sjeverni Jadran i zapad unutrašnjosti. Tijekom noći kiša se proširila i na preostali dio Hrvatske, samo je u Dalmaciji izostala.

Najteže je bila pogođena Istra, koju je u večernjim satima nedjelje zahvatilo iznimno snažno olujno nevrijeme. IstraMet je objavio brojne fotografije i snimke čitatelja, koji svjedoče o jačini oluje. Vjetar je mjestimice puhao brzinom većom od 100 km/h te je rušio stabla, a u velikom dijelu Istre zbog silnih udara gromova došlo je i do nestanka električne energije.

Kod Tinjana je zbog siline nevremena nastradalo i nekoliko stabala, pa se na nekim prometnicama u središnjoj Istri prometovalo otežano.

Opasno nevrijeme s obilnom kišom, udarima munjama i iznimno snažnim vjetrom pogodilo je i područje ispod Velebita, ali i Sloveniju. Primjerice, Ilirskoj Bistrici padala je i vrlo snažna tuča.

Jutros je pak nakon dugo vremena vrijeme ipak osjetno ugodnije uz buru koja podno Učke i na Kvarneru puše do 90 km/h. Sinoćnja fronta je već odmaknula daleko na istok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:27