'GLEDAJMO SRCEM'

FOTO: ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE PRIKUPLJENO VIŠE OD STO TISUĆA KUNA! U Lisinskom održan veliki humanitarni koncert za pomoć Centru 'Vinko Bek'

 Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Humanitarni koncert za uređenje Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" održan je u petak navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Nastupili su 2Cellos, Zagrebačka filharmonija, pijanistica Mija Pečnik i djevojački zbor Zvjezdice, a bila je otvorena i humanitarna telefonska linija. Na njoj su pozive građana primali brojni poznati Hrvati, a cijena poziva bila je 6.25 kuna. Tijekom akcije primljeno je preko 15 tisuća poziva, a prikupljeno je više od 100 tisuća kuna!

Na telefon su se tijekom večeri javljali ministrica demografije Nada Murganić, Sandra Perković, Milan Bandić, Anka Mrak Taritaš, izaslanik predsjednice RH Tomislav Madžar, državni tajnici Margareta Mađerić i Zvonko Milas, pročelnik zagrebačkog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić i mnogi drugi.

- Ponosni smo i sretni što smo organizacijom humanitarne akcije mogli pomoći slijepim i slabovidnim štićenicima Centra Vinko Bek u ostvarivanju bolje kvalitete života. Hvala svim građanima i donatorima koji su nam pomogli u prikupljanju sredstava koja će biti uložena za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije, koji će znatno olakšati školovanje slijepih i slabovidnih osoba - istaknuo je Tomislav Svetina, predsjednik Rotary Kluba Zagreb 1242, koji je organizirao koncert.

Akcija se nastavlja sve do 15. veljače, do kada će građani pozivom na 060 9004 moći pomoći slijepim i slabovidnim štićenicima centra, donirajući pet kuna po pozivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 01:01