TAJNA ISTRAGA

GENERAL BOBETKO ISPITAN O RATNIM ZLOČINIMA U SISKU Nakon što je dao izjavu, pušten je iz policije

Ivan Bobetko

General Ivan Bobetko u ponedjeljak je u na policiji ispitan o sumnjama vezanima uz ratni zločin na sisačkom području, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. Prema neslužbenim informacijama, Bobetko nije uhićen već je u policiji bio radi "davanja obavijesti", nakon čega je pušten.

U policiji se nije mogla dobiti nikakva informacija o Bobetkovu ispitivanju, s obzirom da je riječ o "postupanju policije prema konkretnoj osobi".

I u Državnom se odvjetništvu doznaje da na policiju nije pozvan ni kao osumnjičenik ni kao svjedok već zbog davanja točno određenih obavijesti o mogućem ratnom zločinu.

"Ivan Bobetko pozvan je u nadležnu policijsku upravu radi davanja točno određenih obavijesti o moguće počinjenim zločinima na području grada Siska tijekom 1991. i 1992. godine u sklopu provođenja izvida o tim zločinima...", priopćilo je Državno odvjetništvo.

Dodaju da o tome ne mogu dati više pojedinosti, budući je "postupanje tijekom izvida tajno".

Televizija N1 objavila je da je Bobetko priveden zbog istrage o ratnim zločinima u Sisku. Objavili su i izjavu predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Pavla Miljavca koji je kazao da je pokušao doznati o čemu se radi, ali da mu je rečeno "da je istraga tajna" pa nije doznao je li "Bobetko priveden kao osumnjičenik ili kao svjedok".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:53