Jučer isteklo sedam godina od presude

General Zagorec odslužio i uvjetnu kaznu za dragulje

U tijeku su ovršni postupci nad Zagorčevim stanom u Ulici Pavla Hatza i poslovnim prostorom u Boškovićevoj ulici, a prema informacijama bliskim njegovoj obrani, ponudio je nagodbu kojom bi prepustio nekretnine RH
 Damjan Tadić / CROPIX

Bivši pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec jučer je i formalno odslužio sedmogodišnju zatvorsku kaznu koju mu je zagrebački Županijski sud izrekao u aferi dragulji.

Zagorec se jučer posljednji put javio sucu izvršenja kojemu se redovito morao javljati od lipnja 2013., kada mu je odobren uvjetni otpust.

Naime, s jučerašnjim danom istječe sedmogodišnja zatvorska kazna na koju je bio osuđen jer je 2000. godine iz svojega sefa odnio dragulje vrijedne pet milijuna dolara koje je kao polog za oružje ostavio njemački trgovac oružjem Josef Rothaichner. Zagorec je u trenutku pokretanja istrage bio u Austriji, skoro dvije godine borio se protiv izručenja, no na kraju je izručen u listopadu 2008.

Inače, ovršni postupci koje vodi Državno odvjetništvo da bi od Zagorca naplatilo protupravnu imovinsku korist još traju.

Nedavno je, kako neslužbeno doznajemo, na dražbi prodana njegova kuća na Krku, i to za 110.000 eura, a drugim se postupcima za nekretnine u Zagrebu još ne nazire kraj.

Zgrada u Ilici 10, koju je Zagorec pod čudnim okolnostima kupio od Vesne Grivičić Žanić, zapetljala se u koloplet međusobnih tužbi. U tijeku su ovršni postupci i nad stanom u Ulici Pavla Hatza te poslovnim prostorom u Boškovićevoj ulici, a prema informacijama bliskim Zagorčevoj obrani, on je državi ponudio nagodbu kojom bi prepustio svoje nekretnine RH.

Osim ovog kaznenoga postupka, Zagorec je bio optužen pa nepravomoćno oslobođen u slučaju Šporerove vikendice, kao i u postupku za sprečavanje dokazivanja, gdje je bio optužen zajedno sa Susanne Bunjevac Di Mauro. Na obje nepravomoćne presude tužiteljstvo se žalilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:26