ORLJAVA

Glavna sindikalistica: Laž je da su radnice bile zaključane u pogonu

 Vlado Kos / CROPIX

Prilično napeto, čini se, bilo je jučer u požeškoj tvrtki Orljava, prvog radnog dana nakon vikenda tijekom kojeg smo objavili priču o situaciji koja se s radnicama dogodila u četvrtak tijekom boravka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Požegi.

Dio od 350 radnica te tvrtke požalio nam se da ih je Uprava zaključala u pogonu prije nego što je predsjednica prošla pokraj Orljave na putu u obližnji Kazneni zavod. Predsjednik Uprave Luka Balenović odgovorio je da to nije istina te da je riječ o “dezinformacijama i glupostima”, tvrdeći da su bila zaključana samo dvoja vrata koja vode prema cesti kojom je predsjedničin protokol prolazio, .

Ogorčeni

Istu priču jučer nam je iznijela i Blaženka Lončarević, predstavnica Sindikata tekstila, obuće, gume i kože u Orljavi. Ogorčena je, kaže, tvrdnjama o zaključavanju. - To je čista laž koja nam je nanijela veliku štetu. Orljava nije bila u protokolu predsjednice države za posjet i zbog toga su zaključana dvoja vrata.

Trpe štetu

- U isto vrijeme bila su otvorena četvora vrata na koja su sve djelatnice mogle nesmetano izlaziti i otići na pauzu. Ovim tvrdnjama koje su iznijele dvije, tri žene koje ne žele dobro ovoj tvrtki nanesena nam je velika šteta koja ide do te mjere da nam neki poslovni partneri prijete raskidom ugovora, jer ispada da radimo u robovlasničkom društvu, što je potpuna neistina. Ponavljam, nismo bile zaključane, a one koje su vam to rekle zapravo ruše našu firmu - rekla je Blaženka Lončarević te dodala da su radnice sastavile izjavu “kojom demantiramo sve laži izrečene o zaključavanju”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:56