KULMINACIJA BORBE ZA MJESTO DIREKTORA

Gotovo tri mjeseca ne mogu izabrati šefa Kontrole leta i ne zna se kad će

Vlada je na jučerašnjoj zatvorenoj sjednici Skupštine Hrvatske kontrole zračne plovidbe predložila opoziv članica Nadzornog odbora Sanje Steiner i Branke Vine te izbor novih članova Darka Prebežca i Dinka Staničića. Prema tom prijedlogu, Prebežac bi bio predsjednik Odbora. Kulminacija je to višemjesečne borbe za mjesto direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe koja još nije završena i teško je procijeniti kada će ta iznimno važna institucija dobiti svog novog čelnog čovjeka.

Prije dva i pol mjeseca tvrtka je objavila natječaj za mjesto direktora na koji se javilo osam kandidata. Javio se i v.d. direktora tvrtke Nino Karamatić. Njegovi oponenti su njegovoj prijavi zamjerili da nema traženih pet godina iskustva na upravljačkim funkcijama. Nadzorni odbor je zatim zatražio mišljenje od Ministarstva uprave. Oni se za odgovor nisu smatrali nadležnima, ali su napisali da Karamatić nije ispunio traženi uvjet. Upit je potom upućem Ministarstvu rada koje je pak ustvrdilo da Karamatić ispunjava traženi uvjet.

U uži izbor za direktora ušla su tri kandidata: Karamatić, Tomislav Kaštela i Velimir Dumičić. No, nakon provedenih testiranja ostao je samo Karamatić. Ipak, NO se nije mogao odlučiti može li, s obzirom na različito mišljenje dvaju ministarstava, izabrati Karamatića pa su sve prepustili Skupštini društva koju čine ministri prometa, financija i obrane.

No, sve je to očito bilo prestresno za predsjednicu Nadzornog odbora Sanju Steiner koja je dala ostavku na svoju dužnost, a Karamatić je povukao kandidaturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:18