'TREBA SMIRITI STRASTI'

GRABAR KITAROVIĆ S MALTE: Samo jedna osoba iz Hrvatske otišla je na ratište u Irak i Siriju, što samo pokazuje da hrvatska islamska zajednica...'

 Robert Fajt / CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dala je izjavu za N1 nakon radne sjednice 13. neformalnog sastanka predsjednika država "Arraiolos grupe", koji se održava na Malti, i pritom se osvrnula na europsku borbu protiv ekstremizma istaknuvši kako je samo jedna osoba iz Hrvatske otišla na ratište u Irak i Siriju, što samo pokazuje da hrvatska islamska zajednica zna prepoznati potencijalnu radikalizaciju i na vrijeme je spriječiti.

- Za migrante koje određena država odluči prihvatiti treba osigurati radna mjesta i stanovanje te ih educirati o našem društvu. Ako ih ne uključimo u rad zajednice, oni se neće osjećati produktivno, a upravo tada dolazi do radikalizacije. Migracije nisu samo europski, nego i globalni problem, a Europa nema kapaciteta za sve izbjeglice koje dolaze iz svih krajeva svijeta - izjavila je predsjednica.

Također je još jednom potvrdila kako će u petak navečer potpisati odluku o razrješenju admirala Davora Domazeta.

- Njegove izjave oko Slovenije su neprihvatljive i uvredljive, huškačke, a u ovom trenutku treba smirivati strasti, a ne pozivati na incidente - rekla je Grabar-Kitarović. Na upit je li pogriješila kad je Domazeta uopće pozvala u Vijeće za domovinsku sigurnost, predsjednica je odgovorila:

- Nisam pogriješila jer sam u Vijeću htjela imati različiti raspon mišljenja. Admiral je i mene ranije kritizirao, no nisam ga tada htjela smijeniti da to ne ispadne kao nešto osobno, ali ovakvo njegovo ponašanje više ne mogu dozvoliti - zaključila je Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:13