POBUNA U RIJECI

GRAĐANI BIJESNI ZBOG APSURDNIH IZNOSA 'Račun od 1000 kuna za grijanje, a radio je samo jedan radijator'

 Cropix

Nakon prosvjeda u srijedu poslijepodne pod prozorima zgrade riječkog trgovačkog društva Energo, zaduženog za distribuciju toplinske energije, gdje je preko tisuću Riječana protestiralo zbog nevjerojatno visokih računa za grijanje, priča se nastavila u četvrtak ujutro ispred Gradske vijećnice, za vrijeme trajanja sjednice.

Okupilo se nešto više od stotinu prosvjednika, ali nije prošlo bez trzavica i ulaz u Gradsku vijećnicu čuvala je policija. Naime, Slavica Šota, predvodnica samoproglašenog riječkog "Pokreta otpora" pokušala je uvesti dio prosvjednika na sjednicu, dok je Josip Kukuljan, pokretač inicijative "Protiv skupog Energa", pokušavao smiriti situaciju i u jednom trenutku im poručio da se raziđu kućama. prošlo je bez incidenata, no očito je došlo do podjele među prosvjednicima.

To ne umanjuje probleme u kojima su se građani našli. Došli su s računima u rukama, gotovo nitko nižim od tisuću kuna, i to za stanove od 60 - 70 kvadrata i uglavnom samo jednim radijatorom jer su ostale poisključivali. Emiliji Vukadinović postalo je nemoguće pokrivati troškove grijanja.

- Plaćali smo račune od 2600 kuna za stan od 70 kvadrata. Imali smo pet radijatora, postavili smo razdjelnike i sada imamo samo jedan za prostoriju od pet puta pet metara. Sada, pak, plaćamo 1400 kuna. Nakon što smo stavili razdjelnike plaćamo više nego oni koji ih nemaju - ispričala nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:50