TRAŽI ŠTO BRŽU OBRADU

'GRAĐANI ĆE RJEŠENJE O LEGALIZACIJI DOBITI U ROKU OD DVIJE GODINE' Obećanje ministrice Anke Mrak Taritaš

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja je naglasila da će se rješenja izdavati redosljedom kako su predavani zahtjevi, a izuzeci mogu biti neki hitni razlozi, poput priključaka na infrastrukturu i slično.

SISAK - Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš krenula je u utorak iz Siska na turneju po svim županijama Hrvatske kako bi potaknula što brzu obradu blizu 800.000 zahtjeva građana za legalizaciju objekata.

- Građanima moramo izdati rješenja o legalizaciji objekata u razumnom roku, te tražim od svih koji se bave ovim poslom u gradovima i županijama da ulože maksimalne napore kako bi u roku od dvije godine, do kraja 2015. godine riješili ovaj složeni, zahtjevni I kompleksni posao , rekla je ministrica nakon susreta sa županicom Marinom Lovrić Merzel, te gradonačelnicima Siska, Petrinje i Kutine, Kristinom Ikić Baniček, Darinkom Dumbovićem i Andrijom Rudićem.

Ministica je naglasila da će se rješenja izdavati redosljedom kako su predavani zahtjevi, a izuzeci mogu biti neki hitni razlozi, poput priključaka na infrastrukturu i slično.

Kako je istaknula županica Marina Lovrić Merzel, na području županije predano je 37.000 zahtjeva, a Sisačko-moslavačka županija među prvima je donijela odluku o financijskoj pomoći poljoprivrednicima za legalizaciju poljoprivrednih objekata u iznosu od pet tisuća kuna.

Gradonačelnici Petrinje, Kutine i Siska istaknuli su da će i gradovi donijeti odluke o smanjenju komunalnog doprinosa za legalizaciju objekata, kako bi financijski pomogli građanima koji su konačno dočekali priliku da ozakone svoje građevine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:18