POLITIČKI POTRES U KOPRIVNICI

Gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) dala ostavku i ide raditi u Podravku!

KOPRIVNICA - Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak (SDP) podnijela je ostavku i odlazi raditi u Podravku, ekskluzivno danas doznajemo od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Do idućih lokalnih izbora u svibnju 2017. godine na čelu grada bit će njezin zamjenik Mišel Jakšić (SDP), koji je vjerojatni kandidat za gradonačelnika.

Povjerenstvo je na jučerašnjoj sjednici na njezin zahtjev odlučilo da gradonačelnica i bivša saborska zastupnica nije u sukobu interesa ako kao dužnosnica zasnuje radni odnos s Podravkom. No, ne može biti članica Uprave ili NO-a najmanje 12 mjeseci nakon odlaska s dužnosničke funkcije. Kako se šuška, Želježnjak bi se mogla vratiti na svoje prijašnje radno mjesto pomoćnice direktora nabave.

Premda još nema službenih informacija, nagađa se kako se Vesna Želježnjak povlači zbog nepravomoćne presude kojom je osuđena na 11 mjeseci uvjetnog zatvora zbog krivotvorenja putnih naloga prilikom odlaska na sjednice Sabora. Ustanovljeno je, naime, kako je saborska zastupnica SDP-a na sjednice u Zagreb odlazila automobilom gradskih vatrogasaca, a od Sabora je naplatila oko 5000 kuna putnih troškova prikazujući da je putovala vlastitim osobnim vozilom.

Zanimljivo je kako je i Zvonimir Mršić (SDP) na čelo Podravke stigao s gradonačelničke pozicije. Nakon njegove ostavke u veljači 2012. godine u fotelji gradonačelnika zamijenila ga je njegova tadašnja zamjenica - Vesna Želježnjak.

(Robert Mihaljević / Podravski list)

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 15:23