USKRATIO DOZVOLU

Gradonačelnik Zadra zabranio koncert Aleksandre Prijović?

To je opravdao tvrdnjom da nema slobodnih termina u dvorani Krešimira Ćosića, što se baš i nije pokazalo točnim

Aleksandra Prijović

 Ranko Suvar/CROPIX

Branko Dukić, gradonačelnik Zadra, nije dao dozvolu za koncert Aleksandre Prijović koji se u svibnju trebao održati u dvorani Krešimira Ćosića, doznaje Index. No Dukić navodno ne želi ni čuti za gostovanje srpske zvijezde u svom gradu, pa sporan koncert nije ni zakazan ni najavljen.

Index od svog izvora iz Zadra saznaje da je Dukić odbio organizatore koncerta i to opravdao tvrdnjom da "nema slobodnih termina" u dvorani Krešimira Ćosića.

O koncertu Aleksandre Prijović u Zadru počelo se govoriti krajem prošle godine, nakon što je pjevačica zakazala i napunila pet zagrebačkih Arena.

Tvrdnje gradonačelnika da je Višnjik prebukiran baš se i ne čine točnima. Naime, na stranicama Sportskog centra Višnjik sami kažu da će se od ožujka do svibnja ove godine održati tri estradna spektakla - koncerti Severine, Jelene Rozge i nastup skupine Lord of the Dance.

Kako Index neslužbeno doznaje, gradonačelnik se nakon novinarskih upita ipak premišlja pa bi se u Zadru, čini se, ipak još moglo odlučivati o koncertu Aleksandre Prijović.

Dukić: ‘Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u medijima. Ali ne bih išao na takav koncert‘

Nešto prije 22 sata Zadarski.hr dobio je pisanu izjavu gradonačelnika Branka Dukića oko zabrane koncerta Aleksandre Prijović na Višnjiku.

"Živimo u slobodnom društvu gdje svatko sluša glazbu kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima. Ne bavim se organizacijom koncerata i ne razumijem zašto se tolika fama digla oko toga.

ŠC Višnjik ima svoju upravu i svoju poslovnu politiku koja samostalno odlučuje o programu i komercijalnim sadržajima, pa i onima koji se meni osobno ne sviđaju.

Osobno, nisam ljubitelj te glazbe niti bih išao na takav koncert i to je sve što imam reći o tome".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 17:40