O SPORNOM SLOGANU

Grmoja: To je naša jedina poveznica s Vučićem, dok nas Plenković njegovim metodama pretvara u Beogradski pašaluk

Dodao je kako o odnosu Mosta i Vučića najbolje svjedoči situacija kad je Vučić došao u Zagreb na poziv Kolinde Grabar Kitarović i Plenkovića

Nikola Grmoja

 Damjan Tadić/Cropix

Most na nadolazeće parlamentarne izbore izlazi sa sloganom ‘Na tvojoj strani‘, no nije dugo trebalo da otkrije kako je isti slogan koristio i predsjendik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se 2008. godine natjecao na lokalnim izborima u Beogradu sa sloganom ‘Vučić – Na tvojoj strani‘. On je tada bio član Srpske radikalne stranke, ali u konačnici nije uspio postati gradonačelnikom Beograda

Nikola Grmoja je za N1 izjavio kako je to fraza koja je korištena kao slogan moguće 500 puta diljem svijeta.

- To je jedina naša poveznica s Vučićem. Istovremeno, Andrej Plenković vučićevskim metodama i donošenjem Lex AP-a pokušava Hrvatsku pretvoriti u Vučićevu Srbiju. Ali neće uspjeti. Siguran sam da Hrvatima manje smeta neki izborni slogan korišten svugdje po svijetu, među ostalim i od strane Laburističke stranke u Engleskoj, nego to što Lijepa naša sve više po pitanju medijskih sloboda nalikuje na Beogradski pašaluk, naveo je Grmoja.

Dodao je kako o odnosu Mosta i Vučića najbolje svjedoči situacija kad je Vučić došao u Zagreb na poziv Kolinde Grabar Kitarović i Plenkovića i kad su mu se svi klanjali, a među njima i Ante Deur.

- Tada ga je naš Miro Bulj hrabro dočekao i viknuo mu ‘Kad ćeš u hrvatsku Glinu‘ pa se Vučić poslije žalio kako ga je napao ustaša Mira Bulj, istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:45