POVRATAK S GODIŠNJIH

Gužve na graničnim prijelazima: Na Lučkom kolona devet kilometara u smjeru Zagreba

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a na pojedenim su dionicama kolone ili se vozi usporeno
 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Pred naplatom Lučko na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je oko devet kilometara, a zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi usporeno dionicom autoceste A1 Posedarje-tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 8,5 kilometara. Pred tunelom Učka kolona je prema Istri oko dva kilometra.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Plovanija i Kaštel u oba smjera, a na Metkoviću na ulazu.

Na autocesti A7 prema graničnom prijelazu Rupa kolona na izlazu iz Hrvatske je duga oko 2,5 kilometra, a na Pasjaku šest kilometara te se čeka oko jedan sat.

Na graničnom prijelazu Karasovići na ulazu u Hrvatsku čeka se oko dva sata.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a na pojedenim su dionicama kolone ili se vozi usporeno.

Povremeni su zastoji na autocesti A6 Rijeka-Zagreb pred izlazom Oštrovica prema Crikvenici i otoku Krku, te na Jadranskoj magistrali D8 na dionici Split-Omiš-Makarska i kroz Dubrovačko-neretvansku županiju.

Na D1 između Slunja i Plitvičkih jezera, kod Koranskog mosta zbog odrona vozila propuštaju naizmjence, jednim trakom te se vozi u koloni.

Zbog radova na sjevernom kolniku Jadranske avenije u Zagrebu, promet teče dvosmjerno, (dio kolnika preko nadvožnjaka iznad kanala Sava-Odra, između rotora i čvora Lučko).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:35