IZBORNI VIDEO SPECIJAL

Hajdaš Dončić u punoj spremi odradio vježbalište i mučilište, pa odgovorio na pitanje svih pitanja!

Pogledajte peti dio izbornog video specijala Jutarnjeg ‘Ništa nas ne smije iznenaditi‘

Siniša Hajdaš Dončić

 Jutarnji List/Hanza Media

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić nije mogao zamisliti koliko su ozbiljni psihofizički treninzi profesionalnih vatrogasaca pa si je jutro prije dolaska na poligon Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba odradio uobičajeni, ali malo jači trening.

Požalio je zbog toga, ali mu se mora priznati da je u punoj vatrogasnoj spremi prošao cijelo vježbalište (beskonačna traka, povlačenje utega od 15 kilograma, beskonačne ljestve i sobni bicikl), a onda još i cijeli simulator u kojemu su uvjeti požara u zatvorenom prostoru – mrak, dim, buka i labirint. To nije izgovorio, ali je promatraču bilo jasno da mu je dodatni motiv bila informacija kako je sve to već prošao HDZ-ov Damir Habijan koji mu je i izravna konkurencija u trećoj izbornoj jedinici.

Ako se uzme da je Hajdaš Dončić između vježbališta i mučilišta u simulatoru nakratko skinuo masku, a da se Habijan zaglavio na jednom mjestu u labirintu, moglo bi se reći da su izjednačeni u uspjehu svladavanja vatrogasnih vještina.

No, kada se usporedi politički background i utjecaj u stranci, Hajdaš Dončić iza sebe ima puno više iskustva. Budući da je poznato kako je u vrlo dobrim odnosima s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem pitali smo je li bio u uskom krugu koji je osmislio strategiju po kojoj je Milanović postao SDP-ov premijerski kandidat.

"Da i ne! U početku da, kasnije ne!", kratko je glasio odgovor na ovo pitanje.

Dao je i odgovor na pitanje svih pitanja ove kampanje – kako bi SDP, da je na vlasti, namaknuo novac da prosječna mirovina bude 750 eura.

"Preraspodjelom u proračunu i primjenom drugačije formule za izračun mirovina", kazao je Hajdaš Dončić.

Ostale epizode našeg izbornog video specijala pogledajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:40