PROBLEMI U PROMETU

HAK UPOZORAVA NA KAOS NA CESTAMA Snijeg otežava vožnju, moguća poledica, a na granici se čeka satima! Vrijeme ni danas ništa bolje!

Snijeg, vjetar i vrlo niske temperature uzrokuju probleme u prometu
 DHMZ/HANZA MEDIA

Zbog jakog vjetra, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, otvorena je samo za osobna vozila, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na brzoj cesti Solin-Klis dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Varazdin, 080117
Snijeg koji jos uvijek pada zabijelio je krovove i trgove pa stvara pravi zimski ugodjaj.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / CROPIX

Vrlo je gust promet na autocestama: A2 Zagreb-Macelj prema graničnom prijelazu Macelj kolona je oko dva kilometra, A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana kolona je oko 4,5 kilometra.
Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Metkovic, 080117.
Zaledeno more na uscu Neretve.
Val hladnoce i jaka bura zaledila je more na uscu Neretve.
U dolini Neretve izmjereno je jutros -7,3 C, dok je najniza temperatura u Metkovicu jutros bila -8,5 C.
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
Denis Jerković / CROPIX

Zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona do 23 sata na važnijim državnim cestama u priobalju. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana ne vrijedi.

Vranjic, 070117. 
Zaledjena obala sa sjeverne strane poluotoka Vranjic. Split i okolica su jutros mjerili iznimno niskih -7 stupnjeva te uz olujnu buru osjet hladnoce je iznosio -24. Obala se uz sjevernu stranu poluotoka Vranjic zaledila od mora koje je nosila bura.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima (moguća i duža čekanja): na ulasku: Slavonski Brod, Stara Gradiška, Jasenovac, Bajakovo; na izlasku:Macelj, Bregana. S obzirom na iznimnu gustoću prometa na graničnim prijelazima Macelj i Bregana na izlazu iz Hrvatske te i dalje pojačan priljev vozila, čekanja su višesatna. Vozače molimo za razumijevanje, poručuju iz HAK-a.

Makarska, 080117.
Nakon sto su vise dana zbog olujne bure pracene temperatuama u minusu bili zatvoreni u kucama, brojni su stanovnici Makarske iskoristili smirenje vjetra i nulu na termometru za nedjeljnu setnju. Na hladnocu nenavikli makarani su umjesto uobicajene setnje po rivi pohitali na poluotok Sv. Petar i lukobran na kojima je bura zaledila naneseno more te se posvetili igri i fotkanju na slanom ledu.
Na fotografiji : Setaci na ledom okovanom poluotoku Sv. Petar.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
CROPIX

I dalje vrlo hladno

U ponedjeljak će u čitavoj Hrvatskoj i dalje biti vrlo hladno. Bit će djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. U unutrašnjosti povremeno oblačnije, a ponegdje može pasti i poneka snježna pahulja, osobito u gorju i Slavoniji. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare ponegdje i olujna bura i tramontana. Jutarnja temperatura od -14 do -8, lokalno može biti i osjetno niža, a na Jadranu od -5 do 0. Najviša dnevna od -6 do -1, na Jadranu 0 do 5 °C.

DHMZ

U Zagrebu će uglavnom biti suho, a ujutro je mjestimice moguća magla, a vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura kretat će se od -10 do -8, a najviša dnevna od -4 do -2 °C.

MAKARANI ODUŠEVLJENI LEDENOM IDILOM Vjetar je stao, a oni pohitali na igranje i slikanje

Zaleđeno ušće Neretve

Snijeg u Zagrebu i Varaždinu

ZALEDILA SE ZIMSKA LUKA NA DRAVI U OSIJEKU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:11