STANJE NA CESTAMA

HAK: Zbog prometne nesreće na A1 od Brinja do Žute Lokva vozi se jednim trakom

Na većini cesta promet je srednje gust, teče bez gužvi i zastoja. Tijekom dana pojačan promet očekuje se duž jadranske obale.
Brinje, 070511.Na 115. km autoceste A1 u smjeru juga kod Brinja oko 9 sati doslo je do teske nesrece u kojoj je stradao radnik zagrebackog poduzeca Ad Ar Bur, Zeljko J. iz Petrinje koji je tamo izvodio radove, na njega je naletio pijani vozac Forda nakon sto je probio prometnu signalizaciju, na mjestu nesrece otkinuo mu je nogu. Foto: Mario Pusic / Cropix
 Mario Pušić / Cropix

ZAGREB - Na dionici autoceste A1 između čvorova Brinje i Žuta Lokva na 119. kilometru u smjeru Splita vozi se jednim trakom, zbog prometne nesreće, izvijestio je u podne Hrvatski autoklub (HAK).

Na većini cesta promet je srednje gust, teče bez gužvi i zastoja. Tijekom dana pojačan promet očekuje se duž jadranske obale.

U poslijepodnevnim i večernjima satima HAK upozorava vozače na pojačan oprez na prilaznim cestama svetištima Majke Božje (Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, Majke Božje Trsatske na Trsatu, Gospe od suza u Pleternici, Gospe Sinjske u Sinju, Majke Božje od Krasna u Krasnom i Gospe od Utočišta u Aljmašu) gdje se očekuje veći broj hodočasnika pješaka.

U povodu blagdana Velike Gospe bit će zabranjen promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama danas od 15 do 23 sata i sutra na blagdan, 15. kolovoza, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Zbog odrona, na cesti između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta D1 vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom.

Pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Stara Gradiška gdje su čekanja oko sat vremena, Metković gdje se čeka oko 40 minuta, Pasjak, Plovanija i Rupa gdje su čekanja oko 20 minuta. Izlazak je pojačan na Bajakovu i Kaštelu.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:08