BIVŠI ČLAN

HASANBEGOVIĆ O VLADI HDZ-a i HNS-a: 'Ovo što se događa je negacija svega što je Stier dosada zastupao. Siguran sam da će postupiti prema savjesti'

Zlatko Hasanbegović
 Damjan Tadic / HANZA MEDIA

Bivši član HDZ-a i nezavisni zastupnik Zlatko Hasanbegović prilikom izlaska iz Sabora se kratko osvrnuo na koaliciju HDZ-a i HNS-a, koja je danas formirala novu Vladu s pet novih ministara, piše Dnevnik.hr.

- Označio sam ovo trgovinsko-klijentelističkom koalicijom i prevarom birača. To je moje jasno i principijelno stajalište. Tko god je iščitavao moje izjave u proteklih mjesec dana, bilo mu je jasno kako ću postupiti. Ovo je početak novog razdoblja hrvatske politike. Ne samo za mene, gospođu Esih i Glasnovića već za sve aktere. Ovi događaji sigurno neće ostati bez dubljih političko-stranačkih posljedica - rekao je Hasanbegović.

Reporterka Nove TV Hasanbegovića je pitala i kakvu reakciju očekuje od ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera, poznatog po konzervativnim stavovima.

- Ne znam, siguran sam da će postupiti sukladno svojoj savjesti i načelima koje je sam iznio u svom programatskom spisu Nova paradigma. Ovo što se sada događa je negacija svega što je Stier do sada zastupao u javnom životu kao intelektualac - rekao je Hasanbegović.

Na pitanje očekuje li da Stier podnese ostavku, Hasanbegović je samo slegnuo ramenima.

Podsjetimo, ministri su danas postali Predrag Štromar (graditeljstvo), Blaženka Divjak (obrazovanje), Dražen Bošnjaković (pravosuđe), Davor Božinović (unutarnji poslovi) i Marko Pavić (rad i mirovinski sustav), dok su Lovro Kuščević (uprava) i Tomislav Ćorić (okoliš i energetika) dobili nove resore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:14