BEZ SUGLASJA

HASANBEGOVIĆ ODBIO PLENKOVIĆA Nudili mu mjesto šefa Odbora za kulturu: 'Iskazano mi je političko nepovjerenje, za ministricu je izabran moj antipod'

 Bruno Konjević / Goran Mehkek / Hanza Media

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke potvrdio je da Zlatko Hasanbegović neće biti na čelu Odbora za kulturu i znanost.

- Mi smo Hasanbegoviću ponudili da vodi taj odbor, ali on je to odbio. Žao mi je - rekao je Plenković.

Na pitanje novinara o razlozima odbijanja, kratko je odgovorio: - To pitajte njega.

Plenković je potvrdio da će bivši šef diplomacije Miro Kovač biti na čelu Odbora za vanjsku politiku, dok će Odbor za medije, kojemu se navodno Hasanbegović nadao, 'dobio' Jasen Mesić.

Šef HDZ-a se osvrnuo i na situaciju s ministrom Goranom Marićem.

- On je i dalje ministar u Vladi i imat će svoje ministarstvo. Ministarstvo uprave će predložiti modifikaciju potrebnih zakona, napravili smo temeljitu analizu prošle Oreškovićeve Vlade. Jedan od ključnih prioriteta je bilo upravljanje državnom imovinom i učinci upravljanja. Smatramo da jedno čvršće upravljanje imovinom može pridonijeti rješavanju niza problema s vlasništvom i državnim proračunom, rekao je Plenković.

Transformacija DUUDI-ja u ministarstvo, kaže Plenković, neće biti problem.

- Pa tamo je zaposleno oko 130 ljudi, to je sasvim dovoljno.

------------------------------------
'Iskazano mi je političko nepovjerenje'

RTL-ov novinar Goran Latković uspio je tijekom večeri doći do Hasanbegovića koji mu je u telefonskom razgovoru rekao da je ponudu stranke odbio zbog političko-moralnih razloga.

Pojasnio je kako mu je iskazano političko nepovjerenje jer je izabran njegov antipod, njegova suparnica, misleći na novu ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:40