REAKCIJA NA ANKETU

HDZ likuje zbog pada potpore Milanoviću: ‘Utopio se u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva‘

‘Hrvatski građani bježe glavom bez obzira od općeg kaosa i recesije koje Milanović želi proizvesti‘, ustvrdio je HDZ

Andrej Plenković tijekom skupa HDZ-a u Osijeku

 Vlado Kos/Cropix

Nakon što je Nova TV u ponedjeljak objavila rezultate istraživanja Crobarometar i blic istraživanja koje je napravila njezina emisija "Dnevnik" koji su pokazali da 31,7 posto ispitanih želi da predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković, a da njih 23,5 posto želi da tu dužnost obnaša predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, HDZ je u utorak na svom službenom profilu na društvenoj mreži Facebook objavila svoj osvrt na ta istraživanja.

Naime, prema rezultatima blic istraživanja emisije "Dnevnik" Nove TV, broj ispitanika koji Milanovića želi vidjeti na mjestu premijera u tjedan je dana s 32 posto (17. ožujka) pao na 23,5 posto (25. ožujka).

"U samo 8 dana Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva. Sa sobom je povukao i nesretni SDP. U tome kratkom razdoblju kršitelju Ustava (Republike Hrvatske) pao je rejting za čak 8,5 %. U prosjeku je - „zahvaljujući“ svom primitivizmu i bezakonju - dnevno gubio po postotni bod. Istodobno je potpora premijeru Andrej Plenković porasla za 1,7 %. Ukupno je to 10,2 %!", ustvrdio je HDZ.

Uz to, HDZ se osvrnuo i na potporu koju su 17. ožujka i 25. ožujka uživali on i Socijaldemokratska partija. Istraživanje Nove TV pokazalo je da je podrška SDP-a u tih tjedan s 22,6 pala na 19,4 posto, a da je podrška HDZ-u s 27,3 posto narasla na 29,8 posto.

"Hrvatski građani, što se pokazalo i na komičnom SDP-ovom „prosvjedu“ u subotu, bježe glavom bez obzira od općeg kaosa i recesije koje Milanović želi proizvesti. S druge strane, vide da su Plenković i HDZ jamstvo daljnjeg rasta i razvoja zemlje, jamstvo stabilnosti, sigurnost & nastavka povećavanja plaća, zaposlenosti i BDP", ustvrdio je HDZ.

"U posrnuloj, (samo)osramoćenoj partiji, svedenoj na fusnotu između dviju salvi Milanovićevih psovki, hvataju se za glavu. Prema istraživanju Nove TV, u malo više od tjedan dana izgubili su 3,2 %, dok je HDZ skočio za 2.5 %. U prijevodu: povećali smo prednost nad SDP-om s 4,7 na 10,4 %! A to je tek početak", dodao je HDZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:38