BROJNE UVREDE

HDZ na Instagramu opleo po oporbi: ‘Ovako bi Hrvatska izgledala da je vodi opozicija‘

Među oporbenim političarima koje je HDZ kritizirao našli su se članovi Možemo, SDP-a, Radničke fronte, Mosta, HSS-a, SSiP-a i Nove ljevice

Ilustracija iz videa koji je objavio HDZ

 HDZ/Instagram

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u petak odlučio da će idući parlamentarni izbori u Hrvatskoj održati 17. travnja 2024. godine, Hrvatska je demokratska zajednica na svome profilu na društvenoj mreži Instagram objavila videozapis imena "Hrvatska kakva bi bila da je vodi oporba" kojega čine verbalni istupi oporbenih političara Peđe Grbina (SDP), Siniše Hajdaša Dončića (SDP), Mira Bulja (Most), Dalije Orešković (Stranka s imenom i prezimenom), Marije Selak Raspudić, Nikole Grmoje (Most) i Kreše Beljaka (HSS).

Na ilustracijama koje su također dio videa pojavljuju se još i Katarina Peović (Radnička fronta), Marin Miletić (Most), Ivana Kekin (Nova ljevica), Arsen Bauk (SDP), Nino Raspudić, Tomislav Tomašević (Možemo) i Sandra Benčić (Možemo).

"Ma daj ne čmari, non stop čmariš bez veze", moglo se u videu čuti od Mira Bulja koji je te riječi uputio predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću. "Bando lopovska", rekla je Orešković jednom prilikom zastupnicima HDZ-a. "Vi ste jedan korumpirani gojenac", rekao je Grmoja jednom prilikom premijeru Andreju Plenkoviću. Videozapis sadržava i tonski zapis uzvika "pa iznesite me van" koji je svojevremeno izrekla Selak Raspudić. "Jeste li vi glupi", moglo se u videu čuti od Grbina. "Samo plješćite i smijte se, Remetinec će vam biti premali za godinu dana", rekao je Beljak jednom prilikom zastupnicima HDZ. "Ovakva seljačina", rekao je jednom prilikom Grbin ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu.

Video sadržava isječak sa sjednice tijekom koje je dio oporbenih političara lupanjem palicama o saborske klupe ometao izlaganje premijera Plenkovića. "Zahvaljujem na pozornosti i čestitam posebno ovim lupetalima koji su pokazali što je primitivizam u Hrvatskom saboru", rekao je Plenković dok su ovi lupali.

"U kojoj nas vrijeđaju, u kojoj nam prijete, u kojoj nas napadaju", moglo se čuti od Grbina tijekom skupa na Markovu trgu. "Prcanje građana i svih nas u glavu", rekao jednom u Saboru Hajdaš Dončić.

Video je zaključen crno-bijelom fotografijom Sandre Benčić i riječima "nastavit će se...".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 06:05