DAMIR RUKAVINA

HDZ-ov gradonačelnik Crikvenice podnio ostavku: 2022. je nepravomoćno osuđen zbog zloporabe dužnosti

- Ostavku podnosim svjestan činjenice da sam navršio godine za odlazak u mirovinu, napisao je u priopćenju

Gradska plaža Crikvenice

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina (HDZ), nakon petnaest godina na toj dužnosti, podnio je u petak ostavku uz obrazloženje da je napunio godine za odlazak u mirovinu.

"Ostavku podnosim svjestan činjenice da sam navršio godine za odlazak u mirovinu i da je vrijeme da odgovornost za vođenje grada preuzmu mlađi od mene", poručio je Rukavina u priopćenju.

Podsjetivši da je obnašao dužnost gradonačelnika u četiri mandata, Rukavina navodi da su se u tom razdoblju "Crikvenica, Jadranovo, Dramalj i Selce značajno promijenili, naš grad postao je mjesto ugodno za život svih njegovih građana".

Crikvenica je danas financijski stabilan grad, proračun za 2024. godinu je usvojen, a svi planirani projekti nastavljaju se provoditi, ističe bivši gradonačelnik.

Nakon ostavke Rukavine vođenje Crikvenice preuzet će njegova dosadašnja zamjenica Ivona Matošić Gašparović.

Rukavina je 2022. godine nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog zlouporabe dužnosti koja je počinjena pogodovanjem u postupku javne nabave.

Preuzeo je dužnost gradonačelnika u lipnju 2009., a sporni poslovi zbog kojih je osuđen sklopljeni su u srpnju i listopadu te godine.

Uskok ga je teretio da je pogodovao tvrtki Sando tako da joj je, kao gradonačelnik, nakon što je formalno prenio njezino vlasništvo na drugu tvrtku, pogodovao u poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:03