POSTUPANJE

HDZ PRIJAVLJEN ZBOG SUMNJIVIH DONACIJA IZ KAMPANJE 2015. GODINE 'Ma nema nikakve drame oko toga, sve su 'sporne' donacije vraćene'

 Davor Pongračić / CROPIX

Neslužbeno doznajemo da Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu postupa prema zaprimljenoj obavijesti Državnog izbornog povjerenstva o utvrđenim povredama Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, održane 2015. godine.

Tužiteljstvo je prema toj obavijesti započelo radnje radi pokretanja prekršajnog postupka protiv HDZ-a. Radi se, kako doznajemo, samo o jednoj u nizu takvih obavijesti DIP-a, jer slični prijestupi oko nepropisnih donacija nisu nikakva rijetkost. Navodno se radi o svega nekoliko desetaka tisuća kuna koje je HDZ propustio prijaviti.

- Sve su “sporne” donacije vraćene i nema nikakve drame oko toga - rečeno je Jutarnjem listu sinoć iz HDZ-a. Procedura je uvijek bila takva, objašnjavaju u stranci, da se svaka donacija provjerava, prije svega vlasnička struktura tvrtki koje doniraju stranci. Čim bi se ustanovilo da postoji i dio državnog vlasništva, pa radilo se i o najmanjem postotku, donacija je uvijek bila ekspresno vraćena.

- Mogao se postupak otegnuti na dan ili dva dok nije bila izvršena kompletna provjera, i uglavnom je o tome riječ. Ali sve su takve donacije vraćene - rekli su nam u HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:53