SUKOB U NASELJU

HEP o buntu: Nisu samo dijelili, nego su i krali. A tek ormarići... Zato smo svima htjeli isključiti struju!

Stanovnici su rekli kako dio njih posuđuje struju sa svog priključka najbližim kućama

HEP-ovci su cijelom naselju htjeli isključiti struju

 Jutarnji List

O situaciji s ilegalnim priključcima na električnu mrežu i potrošnjom struje u Naselju Josipa Rimca u Slavonskom Brodu, koja je eskalirala prošloga tjedna kad su djelatnici HEP-a došli u to naselje u kojem većinski žive pripadnici romske nacionalne manjine s namjerom da riješe problem koji se gomila godinama, u ponedjeljak su se oglasili i iz HEP-a.

Podsjetimo, njihovi su djelatnici prošloga četvrtka došli u naselje kako bi isključili sve ilegalne korisnike, no da bi to učinili, morali su isključiti struju cijelom naselju, kako bi nakon toga utvrdili sve ilegalne korisnike.

image

Okupljeni mještani u Naselju J. Rimca

Jutarnji list

To je dovelo do verbalnog sukoba sa stanovnicima naselja, napose onima koji imaju legalne priključke i uredno plaćaju račune. Atmosfera je bila naelektrizirana pa je pozvana i policija. Na kraju je u razgovoru službenih predstavnika romske nacionalne manjine s predstavnicima HEP-a u Sl. Brodu akcija odgođena.

Podsjetimo, stanovnici su rekli kako dio njih posuđuje struju sa svog priključka najbližim kućama koje nemaju legalan priključak, jer im nisu legalizirane. Tako se struja dijeli između dviju ili više obitelji, no oni tvrde i da se ti računi uredno plaćaju. No, HEP je utvrdio da nije problem samo dijeljenje, nego i krađa struje.

image

HEP-ovci cijelom naselju htjeli isključiti struju

Jutarnji List/

‘‘Redovnim obilaskom niskonaponaponske mreže u Naselju Josipa Rimca, utvrđeno je da su gotovo svi niskonaponski ormarići oštećeni ili razbijeni, dok su na stupovima niskonaponske mreže razvučeni produžni kabeli pomoću kojih stanovnici međusobno dijele električnu energiju, odnosno napajaju objekte koji nemaju legalni priključak na distribucijsku mrežu.

Kako oštećene i tehnički neispravne niskonaponske instalacije predstavljaju opasnost za ljude i imovinu, radnici HEP ODS-a Elektre Brod su izvršili sanaciju svih oštećenih ormara te ugradili brojila s mogućnošću daljinskog očitanja. Navedeni radovi se ne mogu obavljati pod naponom te je bilo nužno provesti privremeno isključenje trafostanice iz koje se napaja naselje‘‘, odgovorili su iz HEP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:57