PRISAVLJE VS. PRISAVLJE

HND šokiran HTV-ovom emisijom 'In medias res': Petar Vlahov dopustio je linč i mrcvarenje Mirjane Pukanić

HRT je, ističu u HND-u, trebao intervenirati, a urednik Petar Vlahov je i to propustio učiniti
 CROPIX

ZAGREB - Način na koji je HRT, kao javni servis, a posebice emisija 'In medias res', autora i urednika Petra Vlahova, javnosti predstavila temu smrti Mirjane Pukanić krajnje je neetičan i neprofesionalan, smatra Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u koji se danas oglasio priopćenjem.

- Pokojna Mirjana Pukanić nije bila javna ličnost, ona je, ne svojim izborom, to postala te kao i svaki građanin ima pravo na privatnost i dostojanstvo - naglašava HND te dodaje kako se dobiva dojam da ju je spomenuta emisija javno ukopala, ponizila i omalovažila.

HRT je, ističu u HND-u, trebao intervenirati, a urednik Petar Vlahov je i to propustio učiniti.

- Jedno je zanimanje javnosti za određenu temu, a sasvim drugo zadaće su javnog servisa koji, s obzirom na način financiranja ne bi smio podleći sveprisutnom žutilu i senzacionalizmu. Nikakav argument gledanosti ne može opravdati javno mrcvarenje, štoviše linč lika i djela pokojne Mirjane Pukanić kojemu smo sinoć svjedočili - upozorava HND.

HND naglašava i kako su se novi projekti, u eri najava otkaza i ukidanja emisija čiji sadržaj itekako opravdava ciljeve i zadaće javnog servisa ('Euromagazin', 'Oko globusa', 'Animatik'...), koji bi prema riječima glavnog urednika HTV-a Brune Kovačevića trebali 'popraviti relevantnost pojavnosti HRT-a' pokazali ne samo potpunim promašajima već su i profesionalno sramotni.

- Kako je jasno da nema nade da će vodstvo kuće povući odgovarajuće poteze, ovo je još jedno svjedočanstvo javnosti o stanju javnog servisa i još jedno upozorenje ogranka HND-a na HTV-u - zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Elizabeta Gojan, predsjednica IO HND-a na HTV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:42