SLUČAJ BIVŠE MINISTRICE

Holy: 'Ako me stranka izbaci, ja im neću raditi probleme'. SDP: 'Uopće se nije razgovaralo o isključenju'

Ne znam hoće li me isključiti, ali više me ništa ne bi iznenadilo nakon svega, kaže Holy
Zagreb, 080612.Republike Austrije.Ministarstvo zastite okolisa.Press konferencija smijenjene ministrice Mirele Holy na kojoj je govorila o aktualnoj temi njene smjene.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Ukoliko iz bilo kojeg razloga bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy prestane biti članicom SDP-a, grupacija udruga ekologa i zavičajnih organizacija civilnog društva na čelu sa Eko Kvarnerom koji joj je otpočetka davao podršku u sukobu s prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem, očekuje da će im se Holy pridružiti i da će na taj način civilno društvo dobiti svog zastupnika u Saboru, piše Novi list.

Prema informacijama koje su se pojavile nakon što premijer Zoran Milanović ponovno nije stao iza Holy, koja je ustvrdila da joj je Čačić i fizički prijetio i vukao je za ruku , u SDP-u se navodno razmišlja o tome da se Mirelu Holy isključi iz stranke zbog nanošenja štete ugledu stranke.

Iako iz SDP-a poručuju da takvo što (još) nije na dnevnom redu, poznato je koliko su istupi Mirele Holy isprovocirali šefa Milanovića, te je sigurno da je Holy sa svojim istupima sada na rubu strpljenja predsjednika SDP-a, javlja Novi list.

- Ne znam hoće li me isključiti, ali više me ništa ne bi iznenadilo nakon svega. Ako stranka tako odluči, ja im neću raditi probleme - izjavila je Novom listu bivša ministrica. Dodaje da, međutim, ona sama zasad ne planira otići iz SDP-a. - Ako me samo zamole da odem, ja ipak ne budem. Ne mislim da sam se o išta ogriješila - kaže Holy.

SDP: Tekstove koji se temelje na tračevima nećemo komentirati ni sada ni ubuduće

ZAGREB - U SDP-u se uopće nije razgovaralo o isključenju bivše ministrice Mirele Holy iz stranke, niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva stranke s tim u vezi, kaže se u današnjoj izjavi za javnost koju je Ured za odnose s javnošću SDP-a uputio medijima povodom nagađanja da će bivša ministrica, zastupnica SDP-a Mirela Holy biti isključena iz stranke.

"S obzirom na medijske napise o navodnom isključenju Mirele Holy iz SDP-a i novinarske upite vezane za to dajemo sljedeću Izjavu za javnost:

U Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske o tome se uopće nije razgovaralo. Niti na Predsjedništvu stranke niti na drugim tijelima. Niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva s tim u vezi.

Niti jedan tekst ili prilog o tome nije došao niti je potvrđen iz službenog ili neslužbenog izvora u SDP-u. Štoviše, demantiran je.

Bez obzira na medijske pritiske, tekstove koji se temelje na tračevima nećemo komentirati ni sada ni ubuduće", kaže se u izjavi za javnost Ureda za odnose s javnošću SDP-a. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:06