SKANDAL U SPLITU

HOMOFOBNI ISPAD LUKE PODRUGA 'Ostojić i još pet ministara u Vladi su pederi!'

SDP-ovci i HNS-ovci odmah su napustili sjednicu, ne dozvoljavajući vrijeđanje svojih ministara
 Jakov Prkić / CROPIX

SPLIT - Homofobnim ispadom HČSP-ovog vijećnika Luke Podruga započela je sjednica splitskog Gradskog vijeća, prva nakon tri mjeseca stanke.

- Što je Grad napravio protiv ministra nasilnika Ostojića i ostalih peder ministara u vezi splitske pride perverzije - pitao je Podrug što jer izazvalo burne reakcije ostalih vijećnika. SDP-ovci i HNS-ovci odmah su napustili sjednicu, ne dozvoljavajući vrijeđanje svojih ministara.

- Napuštamo sjednicu, a vi se sramite zbog ovakvog načina komunikacije - rekao je predsjednik splitskog ogranka SDP-a Marin Jurjević.

Gradonačelnik Željko Kerum, koji se napokon ukazao, nije reagirao no situaciju je pokušao smiriti njegov dogradonačelnik Jure Šundov, rekavši kako je "Split rekao da Gay Pride nije dobrodošao, no moramo govoriti po zakonu, a ne po srcu".

Podrug je vijećnicima SDP-a još napomenuo kako su oni "protuhrvatska, jugoslavenska vlast".

Ovo je inače prva sjednica splitskog Gradskog vijeća u kojem oporba ima jednog člana više nego vladajući, zbog čega Kerum nije u situaciji donositi odluke preglasavanjem. Zanimljivo je i da je ovo prva sjednica u niz godina koja se ne prenosi izravno na lokalnim TV postajama. U političkim krugovima može se čuti kako je tako naložio upravo Kerum jer ga je strah kako će proći sjednica u kojoj nema većinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 20:39