'JAVNA PONUDA'

HRT NAPRASNO SKINUO GOSPODARSKI MAGAZIN S PROGRAMA 'Bio je ispod profesionalnih standarda'

 Goran Mehkek / EPH

U ponedjeljak navečer HRT nije emitirao emisiju 'Javna ponuda' zbog, kako sami kažu, razine profesionalnoga standarda nedostatne za prikazivanje na javnome medijskom servisu.

Javna je televizija na svojoj web stranici o tome objavila kratku obavijest:

Hrvatska radiotelevizija (HRT) obavješćuje svoje korisnike kako večerašnje izdanje emisije o gospodarstvu Javna ponuda neće biti emitirano u svojemu redovitome terminu.

Emisija je temeljem zaključka programskoga povjerenstva koje je upoznato s njezinim sadržajem vraćena na doradu autorima zbog razine profesionalnoga standarda nedostatne za prikazivanje na javnome medijskom servisu. Hrvatska radiotelevizija zahvaljuje svim korisnicima na razumijevanju

Što točno programsko povjerenstvo smatra ispod razine profesionalnog standarda nije objavljeno, a u terminu 'Javne ponude' emitirana je emisija 'Međugorje, evo ti majke'.

Emisija 'Javna ponuda' jedan je od projekata koji je nedavno pokrenulo privremeno prisavsko rukovodstvo na čelu s vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Sinišom Kovačićem. Prije nešto više od mjesec dana, kada je emisija prvi put najavljena, na HRT-u su je predstavili kao 'gospodarski magazin koji će nastojati gledateljima približiti hrvatsku i svjetsku ekonomiju bez mnogo brojki i statistika, s više stvarnoga poduzetničkoga i gospodarskoga iskustva'.

- Javna ponuda razlikovat će se od dosad viđenih emisija o gospodarstvu. Vedran Kukavica briljantan je novinar koji će sigurno iskoristiti priliku da složene teme s područja gospodarstva približi najširemu krugu gledatelja, a ne samo uskome krugu zainteresiranih za događaje iz te sfere života. U iščekivanju nove emisije mogu samo podsjetiti na izreku Nikad nećete imati drugu priliku da ostavite prvi dojam! Sigurna sam da će Vedran Kukavica u suradnji s kolegicom Dajanom Šošić ostaviti izvrstan dojam na naše gledatelje i da će oni uživati u našoj novoj emisiji Javna ponuda - istaknula je tada glavna urednica Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) Ružica Renić Andrijanić.

U međuvremenu se preko svoje Facebook stranice oglasila i stranka Most koja iznosi sumnju u političku cenzuru, zbog čega je zatraženo očitovanje HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:47