RESTRUKTURIRANJE

HRT OBJAVIO KAKO ĆE SMANJITI TROŠKOVE 'Pokrećemo potpuno novu radio postaju'

zagreb,220207hrt zgrada na prisavlju, krim policija u zgradifoto: drago sopta-slobodna-
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija objavila je da kreće u formiranje novog HRT centra koji će do kraja godine preuzeti sve radijske, televizijske i internetske programske funkcije na sjeverozapadu Hrvatske (Bjelovar, Čakovec i Varaždin).

Prema priopćenju s Prisavlja, u sastavu novog centra bit će pokrenuta potpuno nova radijska postaja koju HRT dosad nije imao u ovoj regiji. Nije objavljeno kako će se ta postaja zvati, a pridružit će se regionalnim stanicama poput Radio Osijeka, Rijeke, Splita itd.

'Novi HRT centar bit će nadležan za poslovne obaveze i obuhvatit će programske aktivnosti koje su na tom području dosad obavljali TV studiji u Bjelovaru, Čakovcu i Varaždinu te dopisništva u Krapini i Virovitici', navode na HRT-u i najavljuju značajnije promjene u načinu rada u dosadašnjim televizijskim studijima Bjelovar, Čakovec i Varaždin.

'U Čakovcu i Varaždinu će se objediniti i racionalizirati funkcije potrebne za poslovno i programsko djelovanje novog centra, a za Bjelovar je raspisan interni natječaj za dopisnike s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. S radnicima HRT-a za čijim će radom time prestati potreba, razmotrit će se mogućnost zaposlenja ili osposobljavanja za rad na drugim poslovima sukladno Zakonu o radu', dodaje HRT u priopćenju.

U tijeku je, kažu na HRT-u, uvođenje u cijelosti digitalne tehnologije televizijske proizvodnje u HRT Centrima Rijeka, Split i Osijek, a pored toga u nove suvremeno uređene prostore useljavaju HRT Centri Dubrovnik i Zadar. Očekuje se da će do kraja 2014. započeti i obnova HRT Centra Pula.

'Navedene odluke dio su Programa restrukturiranja HRT-a kojeg je u kolovozu 2013. prihvatila Vlada RH, a čiji je glavni cilj postići efikasno poslovanje i održivi razvoj HRT-a, uz troškove manje od 95% ukupnih prihoda te stvaranje suvremene europske multimedijske radiodifuzne organizacije u funkciji boljeg ispunjavanja zakonskih i ugovornih javnih obaveza HRT-a', stoji još u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:05