POLEMIKA OKO PLAĆE

HRT reagirao na istupe Vidović Krišto i Stankovića: ‘To je neprimjerena razina komunikacije‘

HRT je stajališta da u javnim polemikama ne bi trebalo biti mjesta neprimjerenoj razini komunikacija ma od koga ona dolazila
Aleksandar Stanković
 Darko Tomas/Cropix

Hrvatske radiotelevizija uputila je medijima reagiranje u kojemu su se oglasili vezano za prozivke saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto te reagirali na istup voditelja i urednika HTV-ove emisije 'Nedjeljom u 2' Aleksandra Stankovića.

- HRT pozdravlja svaku javnu raspravu o položaju medija i novinara u današnjem društvu, no ne može prihvatiti da pojedini političari prozivaju novinare aludirajući na njihovu neprofesionalnost ili pristranost iznoseći paušalne ocjene njihovog rada i ničim potkrepljenje tvrdnje o njihovim prihodima. Jednako tako HRT se ne može složiti ni sa neprimjerenim novinarskim istupima na privatnim profilima na društvenim mrežama. HRT je stajališta da u javnim polemikama ne bi trebalo biti mjesta neprimjerenoj razini komunikacija ma od koga ona dolazila, napisali su u dopisu medijima.

Podsjetimo, Vidović Krišto je u nekoliko navrata iznijela različite optužbe na račun Stankovića, a među ostalim je ustvrdila da je radio za HGK dok ju je vodio Nadan Vidošević te da ima plaću 20.00 kuna. Stanković je putem Facebooka odbacio te navode i objavio da na HRT-u radi za 13.628,27 kuna.

- Istine radi, saborska zastupnica Vidović Krišto ima plaću 20.425 kuna pa se valjda za*ebala. Gledajući sebe u ogledalo vidjela je mene, ali kita! To si ti, Vidović Krišto. Priviđam ti se u mokrim snovima', napisao je među ostalim Stanković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:11