KUDA POBJEĆI

HRVATSKA MEĐU TOP 10 DESTINACIJA ZA VALENTINOVO National Geographic Traveller savjetuje zaljubljene

Od europskih se destinacija tu još našao Eiffelov toranj u Parizu (na 6. mjestu), tzv. the Lover’s Walk (Via Dell’Amore) u talijanskom Cinque Terre (7. mjesto), a među europskim destinacijama najbolje su plasirani Velika Britanija odnosno prijedlog vožnje britanskim vlakovima Pullman (4. mjesto) te hotel Kakslauttanen u Saariselki u Finskoj (5. mjesto).

ZAGREB - Hrvatska i posebno Dubrovnik i Istra zadnjih su nekoliko godina često spominjani u svjetskim medijima, novinama i internetskim portalima, kao idealne destinacije za zaljubljene i općenito za Valentinovo, pa se tako i uoči ovogodišnjeg praznika zaljubljenih na nekoliko svjetskih portala našla preporuka za Hrvatsku u smislu 'kuda pobjeći za Valentinovo'.

Među tim portalima je primjerice National Geographic Traveller koji je Hrvatsku odnosno Istru svrstao među top 10 poželjnih putovanja za dvoje ove godine, navodeći u kratkom opisu da je Istra poznata i kao 'hrvatska Toskana' u kojoj se isprepleću brežuljci i doline, žitna polja, vinogradi i maslinici. Predlažu i da ju je najbolje razgledati iz balona.

Na prvom mjestu te liste je Post Ranch Inn u Kaliforniji, dok je na zadnjem desetom zaljev Ha Long u Vijetnamu, a osim hrvatske Istre na osmom mjestu, od europskih se destinacija tu još našao Eiffelov toranj u Parizu (na 6. mjestu), tzv. the Lover’s Walk (Via Dell’Amore) u talijanskom Cinque Terre (7. mjesto), a među europskim destinacijama najbolje su plasirani Velika Britanija odnosno prijedlog vožnje britanskim vlakovima Pullman (4. mjesto) te hotel Kakslauttanen u Saariselki u Finskoj (5. mjesto).

Među zanimljivijim objavama je i ona portala kenijske novine Daily Nation u kojoj se Dubrovnik spominje kao jedna od najboljih destinacija u svijetu u koju se može 'pobjeći za Valentinovo' opisujući ga kao 'vječni stari grad u kojem romansa viri iz svakog kutka i pukotine'.

Kada se tome doda odlična ponuda vina te pogled na lijepo more i plaže, Dubrovnik je, kako pišu, još posebniji, čemu dodaju i da je Hrvatska zemlja nekih od najboljih svjetskih tenisača.

Osim Hrvatske iz Europe se tu još spominje samo Prag, dok je većina ostalih destinacija na drugim kontinentima, poput Montreala u Kanadi, New Yorka u SAD-u, Balija u Indoneziji, Jamajke, Victor Harboura u Australiji, Agre u Indiji, Rio de Janeira u Brazilu te rezervata u Keniji Maasai Mara Game Reserve.

Inače, u povodu Valentinova, kako se doznaje iz dubrovačke Turističke zajednice, brojni su hoteli u Dubrovniku kao i svake godine pripremili posebne programe slijedom kojih očekuju i dobru posjetu gostiju, tim više što se ove godine Valentinovo oslanja na vikend.

Slično se događa i očekuje i u Istri čiji su hotelijeri, ali i agroturizmi te drugi objekti, zadovoljni rezervacijama za, kako kažu, Valentinov vikend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:49