ORKUTNO PONAŠANJE

HRVATSKA POLICIJA PROTJERALA IMIGRANTSKU OBITELJ SA ŠESTERO DJECE NATRAG U SRBIJU 'Htjeli su tražiti azil, na kraju su morali noćiti na otvorenom'

 

Imigrantska obitelj sa šestero djece koja je pokušala zatražiti azil u Hrvatskoj, završila je spavajući na otvorenom nakon što im hrvatska policija nije dopustila ostati u zemlji te ih je poslala natrag u Srbiju.

Ovu informaciju na svojoj Facebook stranici objavila je Udruga koja pozorno prati situaciju s migrantima 'Are You Syrious?'.

- Osmeročlana obitelj (uključujući šestero djece, od kojih ej najmlađe imalo samo jednu godinu) u petak je otjerana natrag u Srbiju iako su UNHCR i HPC (Hrvatski pravni centar) bili obaviješteni njihovoj namjeri da zatraže azil u Hrvatskoj. Jedan član obitelji kazao nam je da je policija udarila njegovu majku i da su morali natrag pješačiti osam sati - napisali su iz Udruge te napomenuli da su djeca su bila primorana prenoćiti na otvorenom jer su telefonske linije UNHCR-a otvorene tek od 8.30 sati te prije toga nisu mogli reagirati na slučaj.

Podsjetimo, nedavno je ista Udruga objavila priču o malenoj Madini iz Afganistana koja je smrtno stradala u naletu vlaka u blizini hrvatsko-srpske granice nakon što je njezina obitelj pokušala prijeći granicu ilegalno.

Hrvatska policija ih je uhvatila, nakon čega su ih uputili da se prugom vrate u Srbiju pri čemu je djevojčica poginula. Njena je obitelj podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:43