RAT ZA GLEDATELJE

HRVATSKA SAPUNICA potukla SRPSKU BURLESKU: Nova TV Laru prebacila na nedjelju samo zbog RTL-ova Inspektora

Ove nedjelje na programu Nove TV neočekivano se u 8 uvečer našao njezin najpopularniji proizvod, sapunica “Larin izbor”.

Potonju inače gledamo tijekom tjedna, od ponedjeljka do četvrtka u devet uvečer, no ovaj put napravljena je iznimka. Zašto? Možda stoga što Nova TV svakog drugog utorka prenosi utakmice Lige prvaka, pa je Lara na taj način zakinuta za jedan termin, a pravi razlog mogao bi biti u nečem drugom. Bit će da je Novoj TV dojadilo pratiti kako RTL dominira nedjeljom uvečer beskonačnim ciklusom srpskih komedija, kada se televizija najviše gleda, pa su se odlučili suprotstaviti konkurenciji najjačim oružjem. Lara se tako uhvatila u koštac s filmom “Ćao, inspektore”, u kojem se Velimir Bata Živojinović i Boro Stjepanović, uz asistenciju Mire Furlan, bore protiv opasne bande homoseksualaca u srpskoj provinciji, predvođenih Nikolom Simićem, omiljenim glumcem iz “Tesne kože”.

Prejak adut

Rezultat? Lara je do nogu potukla “Inspektora”: imala je gledanost 23,7 posto, a njezin protivnik samo 10,2 posto. U žestokom sudaru komercijalnih televizija dva HRT-ova programa samo su statirala. Kviz “Sve u 7!” na prvom programu imao je gledanost 7,2 posto, a vestern Alvarez Kelly, s Williamom Holdenom i Richardom Vidmarkom u glavnim ulogama, 6,3 posto.

Hrvatska sapunica pokazala se kao prejak adut za srpsku burlesku, no njihov se sraz može i drukčije procijeniti. “Larin izbor” skup je i omiljen proizvod, pa nije čudo što je tako lako trijumfirao. U odnosu na Novu TV, RTL je “Ćao, inspektore” nabavio “za šaku dinara” i može biti zadovoljan tim ishodom: 10,2 posto jako je visoka gledanost, kakvu nikad nije imala razmjerno skupa HRT-ova serija “Loza”, koja je ne tako davno bila na programu također nedjeljom uvečer.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:45