OBIŠAO VOJARNU

'HRVATSKA VIŠE NIKAD NE SMIJE BITI UGROŽENA!' Ministar Krstičević najavio povratak vojske u četiri hrvatska grada

 Željko Hajdinjak / HANZA MEDIA

VARAŽDIN - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ponovno je najavio da namjerava vratiti vojsku u Varaždin, Vukovar, Sinj i Ploče. Krstičević je danas obišao Vojarnu "Ivan V. Drašković" u Varaždinu te je naglasio da će već iduće godine u toj vojarni, koju je vojska napustila 2003. godine, biti smještena jedna bojna Hrvatske vojske.

- Cilj ove Vlade nije militarizirati hrvatsko društvo, nego odgovorno graditi sustav sigurnosti koji je potreban Hrvatskoj. Znamo kakva nam je bila povijest, znamo kako smo 90-ih godina bili ugroženi i Hrvatska više nikad ne smije biti ugrožena. I upravo ovaj sustav sigurnosti koji gradimo, razvijamo i poboljšavamo je u funkciji da se svi zajedno možemo nositi sa svim sigurnosnim ugrozama i rizicima i da Hrvatska u svakom trenutku može jasno, snažno i čvrsto reagirati na bilo kakvu ugrozu ili opasnost - naglasio je Krstičević.

Krstičević je otkrio i da će Hrvatska vojska koristiti samo jedan dio Vojarne "Ivan V. Drašković", a drugi će dio biti ustupljen Sveučilištu Sjever za potrebe gradnje sveučilišnog kampusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:16