DRAMA NA PRISAVLJU

HTV opet kaznio Zorana Šprajca: Zbog izjave Jutarnjem listu neće voditi Vijesti u 17 sati!

 Nina Đurđevć/CROPIX

Zbog izjave za Jutarnji Zoran Šprajc neće voditi nove redizajnirane Vijesti u 17 sati, emisiju za koju je sam osmislio koncept.

Odlučili su tako šefovi Informativnog programa koji su jučer po Prisavlju šetali s Jutarnjim listom, otvorenim na stranici s tekstom u kojem je Šprajc, bivši urednik središnjeg Dnevnika HTV -a, rekao:

- Oko Dnevnika se stalno nešto mudruje i koncipira. I nakon pedeset godina tradicije news programa u svijetu, mi još uvijek iznova pokušavamo otkriti toplu vodu. A za Dnevnik mora vrijediti isto ono što mora vrijediti za svaki drugi televizijski proizvod informativnog programa. Kada je riječ o Dnevniku, bilo bi dobro da ga rade najbolji.

Što je Šprajc sve rekao

Da ima voditelje koji imaju najbolje ocjene nastupa, govora i uvjerljivosti. Da imate urednike koji mogu svijet oko sebe sagledati šire od vlastitog dvorišta. Da imate novinare koji znaju postavljati pitanja i tražiti odgovore. Dodajte svemu tome zrnce lucidnosti, osobnosti i iskustva i dobit ćete dobar i gledljiv televizijski proizvod. Ili, da budem izravniji: ako vam pada promet u bordelu, nećete mijenjati namještaj nego osoblje - rekao je Šprajc.

Radikalne odluke

Ove njegove izjave nisu se dopale šefu Informativnog programa Draženu Miočiću, ni zamjenici Sandri Križanec, pa je odlučeno da će nove Vijesti po Šprajcovom konceptu voditi novinarka Kristina Validžić i urednik Goran Brozović. Iz priče je otpala i Elizabeta Gojan, koju je Šprajc predlagao kao suvoditeljicu.

- Da, mogu potvrditi da ni Elizabeta ni ja nećemo voditi i uređivati Vijesti te da će teret odgovornosti preuzeti Dražen Miočić. Hoću li ja na neki drugi način sudjelovati emisiji koju sam osmislio i predložio? Neću. Ja ću sad, poput svakog konceptualnog urednika, osmišljavati nove koncepte za neke druge emisije - kaže Šprajc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:34