MOŽDA ĆE IĆI I NA 60 MINUTA

HTV-ov Dnevnik trajat će petnaest minuta dulje. Vrijeme početka emitiranja Dnevnika, 19.30 sati, neće se mijenjati

 Ranko Šuvar / CROPIX

Počevši od 5. ožujka, HTV-ov središnji Dnevnik trajat će petnaest minuta dulje. Vrijeme početka emitiranja Dnevnika, 19.30 sati, neće se mijenjati, a glavna informativna emisija javne televizije s prvim proljetnim danima završavat će u 20.15 sati.

Možda i na 60 minuta

- Na dulju dnevničku formu odlučili smo se na zahtjev naših gledatelja, a u novom formatu središnje informativne emisije pojačat ćemo vijesti iz vanjske politike i kulture. Isto tako, za poneku ćemo minutu produljiti i dijelove Dnevnika koji privlače najviše naše publike, a to su Sport i Vremenska prognoza - kaže Bruno Kovačević, glavni urednik HTV-a, najavljujući da će se konkretnije i značajnije promjene Dnevnika dogoditi najesen. Do tada će se, među ostalim, odlučiti i hoće li se mijenjati termin početka Dnevnika. Kako nam neslužbeno kažu s HTV-a, rezultati prvih analiza pokazali su kako bi mnogi rado gledali Dnevnik koji bi počinjao u 19, a završavao u 20 sati. No, do te će promjene doći kada se naprave šire analize i obave razgovori unutar kuće.

Podnevni Dnevnik

Do tada, HTV-ovci su prezadovoljni gledanošću podnevnog Dnevnika koja se ustalila na prosječnih 17 posto otkako se ekipi priključio iz središnjeg Dnevnika zbog “slučaja Šprajc” suspendirani Stipe Alfier, a mnogo se očekuje i od dvadesetominutnih Vijesti u 17 sati, koje će u ožujku početi uređivati i voditi Zoran Šprajc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:25